top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Volledig elektrisch vliegtuig van Israëlisch-Amerikaanse startup Eviation maakte eerste vlucht


Screenshot YouTube


Na jaren van ontwikkelen en testen ging "Alica", het volledig elektrische passagiersvliegtuig van de Israëlisch-Amerikaanse startup Eviation, dinsdag om 7.10 uur vanaf Moses Lake in de staat Washington, de lucht in.


Het vliegtuig dat 9 passagiers en 2 piloten kan vervoeren, bereikte een hoogte van 1.066 meter en bleef 8 minuten in de lucht.


Volgens The Times of Israel, is het doel van het bedrijf om aan te tonen dat https://www.eviation.com/elektrische vliegtuigen levensvatbaar zijn als forensenvliegtuigen voor regionaal reizen, vliegend op een hoogte van ongeveer 15.000 voet (4.572 meter).


Testpiloot Steve Crane legde uit dat de relatief korte vlucht bedoeld was als de eerste in een reeks "babystapjes" voor het testprogramma.


Het in Arlington, Washington gevestigde Eviation staat op een groeiende lijst van ondernemingen die de luchtvaart efficiënter en goedkoper willen maken door gebruik te maken van de vooruitgang op het gebied van elektrische voortstuwing en batterijtechnologie.


Het vliegtuig, ontworpen door ingenieurs in Israël en de staat Washington, wordt aangedreven door 21.500 kleine Tesla-achtige batterijcellen die meer dan 4 ton wegen.


De oprichter van Eviation, Omer Bar-Yohav , prees het vliegtuig vorig jaar in een interview met The Times of Israel als een "new age of aviation".


"We hebben een product dat duurzaam is, economisch duurzaam, goedkoop in gebruik en onderhoud, en sociaal duurzaam - dit is een vervoermiddel dat mensen willen gebruiken", zei Bar-Yohay toen.
104 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page