top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voor het eerst baanbrekende behandeling alvleesklierkanker toegepast in Israël


Screenshot YouTube


Artsen van het Wolfson Medical Center in Holon hebben deze week met succes voor het eerst een nieuwe behandeling voor alvleesklierkanker toegepast.


De behandeling, die nog nooit eerder in Israël was geprobeerd, omvatte de injectie van een radioactieve stof genaamd Oncosil bij een patiënt met de diagnose alvleesklierkanker in een gevorderd stadium.


Deze innovatieve behandeling is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration als baanbrekende technologie, en tot nu toe toegepast bij ongeveer 250 kankerpatiënten in Europese Unie, Verenigd Koninkrijk, Hongkong, Singapore, Malaysië, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Turkije en Israël.


"Terwijl de geaccepteerde behandeling voor patiënten met alvleesklierkanker tegenwoordig een van de twee soorten chemotherapie is, maakt [deze] unieke behandeling het mogelijk om een ​​grote en geconcentreerde hoeveelheid straling rechtstreeks in de tumor af te geven zonder andere organen aan te tasten of te beschadigen", legt Dr. Tomer Griner, directeur van de afdeling invasieve endoscopie, uit.


Prof. Eran Israeli, directeur van het Gastroenterology Institute in het Wolfson Medical Center, voegde toe: "Het doel van de behandeling is om de tumor zo groot te maken dat het mogelijk zal zijn om de tumor te opereren en te verwijderen. Dit is de eerste keer in Israël dat de radioactieve medicinale stof om een ​​kankergezwel te behandelen rechtstreeks in het doelorgaan wordt geïnjecteerd onder begeleiding van endopische echografie.


"Het Wolfson Gastroenterology Institute werkt voortdurend aan het uitbreiden van het scala aan diensten voor patiënten en om ervoor te zorgen dat alle behandelingen op de afdeling toonaangevend zijn op het gebied van innovatie. We zijn blij dat we de eersten zijn die deze operatie uitvoeren in Israël en geloof dat dit goed nieuws is voor kankerpatiënten in Israël en de hele wereld," concludeerde prof. Israeli.
438 weergaven1 opmerking

1 comentario


HansLa23
HansLa23
31 ene 2023

Hopelijk 🙏 het is een verschrikkelijke ziekte en tot nu toe weinig kans ..

Me gusta
bottom of page