israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Voorzitter Duitse Bondsdag: "Ik buig mijn hoofd in schaamte voor de slachtoffers van de Holocaust"


Voorzitter van de Duitse Bondsdag, Bärbel Bas (M), steekt een herdenkingskaars aan in de Knesset. Foto Noam Moskovitz / Knesset


De voorzitter van de Duitse Bondsdag Bärbel Bas heeft donderdagochtend een herdenkingskaars aangestoken in de Knesset ter nagedachtenis aan Irma Nathan, een vrouw uit haar geboorteplaats die is vermoord in de Holocaust en alle andere Holocaustslachtoffers.


Nathan was het hoofd van de welzijnscommissie van de Joodse gemeenschap in Duisburg tot ze precies 80 jaar geleden werd gedeporteerd naar het concentratiekamp Izbica waar ze werd vermoord.


"Ik buig nederig mijn hoofd in schaamte voor de slachtoffers van de Holocaust", zei Bas tijdens de ceremonie. "We kunnen niet vergeten en we zullen niet vergeten. Onze historische schuld brengt verplichtingen met zich mee. We moeten vastberaden strijden tegen antisemitisme in al zijn vormen en de herinnering levend houden en doorgeven aan de jongere generaties."


Knesset voorzitter Mickey Levy vertelde Bas dat haar bezoek symbool stond voor de sterke banden tussen het volk van Israël en Duitsland, die volgens hem gebaseerd zijn op de historische verantwoordelijkheid die Duitsland op zich nam voor de misdaden van de Holocaust en zijn inzet voor de veiligheid van Israël, aldus The Jerusalem Post.


74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws