top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Walmart neemt het Israëlische AI-technologiebedrijf Zeekit over


Foto met dank aan Zeekit/ISRAEL21C


De Amerikaanse retail gigant Walmart neemt Zeekit over , een Israëlische startup die online kledingklanten een virtuele paskamer biedt waar ze kunnen zien hoe ze eruit zouden zien als ze een item zouden dragen voordat ze het kopen.


De deal, waarvan de details niet zijn bekendgemaakt, werd op 13 mei aangekondigd door Walmart, aldus meldt ISRAEL21C.


"Ik ben verheugd om het plan van Walmart aan te kondigen om Zeekit over te nemen, een door vrouwen opgericht, Israëlisch bedrijf dat mode en technologie combineert via zijn dynamische virtuele paskamerplatform om een ​​aanzienlijk verbeterde klant- en sociale ervaring te creëren," zei Walmart EVP of Apparel en Private Brands Denise Incandela in een persbericht.


Ze voegde eraan toe dat de virtuele uitprobeer technologie van Zeekit een 'game-changer' is om op te lossen wat historisch gezien een van de moeilijkste dingen was om online te repliceren: begrijpen hoe een item er werkelijk op je uit zal zien.


De realtime beeldverwerkingstechnologie van Zeekit brengt het beeld van een klant in duizenden kleine segmenten in kaart. Verschillende kledingstukken worden vervolgens op een vergelijkbare manier verwerkt en de twee afbeeldingen worden gecombineerd tot een simulatie waarin factoren als lichaamsafmetingen, pasvorm, maat en stof zijn verwerkt.


Voorafgaand aan de overname werkte Zeekit al samen met grote merken zoals Macy's, Tommy Hilfiger, Asos en Adidas .


Walmart zei dat klanten met de technologie van Zeekit binnenkort artikelen kunnen passen uit het groeiende assortiment van nationale merken, waaronder Free People, Champion en Levi's Strauss, evenals van exclusieve merken zoals Time en Tru, Terra & Sky, Wonder Nation, en George.


Zeekit werd in 2013 opgericht door CEO Yael Vizel , CTO Nir Appleboim en VP-R & D Alon Kristal. Alle drie de oprichters zullen de activiteiten van Zeekit onder Walmart blijven leiden.


"We zijn verheugd om het ervaren team van Zeekit en drie visionaire oprichters te verwelkomen die uitgebreide ervaring en indrukwekkende technologische capaciteiten meebrengen," zei Incandela in de verklaring van Walmart.


“We zijn ervan overtuigd dat met de expertise van het team om real-time beeldtechnologieën, computervisie en kunstmatige intelligentie naar de modewereld te brengen, we nog meer manieren zullen vinden om te innoveren voor onze klanten in onze voortdurende inspanning om de eerste te zijn. favoriete bestemming voor mode, ”voegde ze eraan toe.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page