top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Watergen uit Israël levert water aan Syrische vluchtelingen in Syrië


De Watergen GEN-M Pro kan 900 liter water per dag uit de lucht halen. Foto via Watergen


Het Israëlische technologiebedrijf Watergen, dat water uit lucht maakt, heeft een van zijn watergeneratoren geïnstalleerd in een medische faciliteit in de Syrische provincie Raqqa, het voormalige hoofdkwartier van terreurorganisatie IS, en zal er tegen eind 2022 nog negen leveren.


Watergen, opgericht in 2009, is uitgegroeid tot een wereldleider in de markt voor atmosferische, mineraal verrijkte drinkwatertoestellen die hoogwaardig, gezond drinkwater uit de lucht maken. De oplossingen van het bedrijf maken een kosteneffectieve en directe reactie op het wereldwijde tekort aan drinkwater mogelijk en elimineren de noodzaak van toeleveringsketens die schadelijk zijn voor het milieu. De Watergen generator, aangedreven door zonne-energie, zet druppeltjes vocht uit de lucht om in schoon drinkwater.De bevoorrading van de eenheden is geregeld via de Multifaith Alliance for Syrian Refugees (MFA), een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor het verlenen van hulp aan miljoenen Syriërs die ontheemd zijn door de burgeroorlog, via op geloof gebaseerde en seculiere partners.


MFA, dat op zoek is naar wateroplossingen voor ongeveer vier miljoen ontheemden in Noord-Syrië, deed een beroep op Watergen voor zijn unieke aanbod dat schoon, veilig drinkwater kan leveren zonder de noodzaak van infrastructuur, zei Benzi Krespi, een lid van het verkoopteam van Watergen.


Het Watergen apparaat bij de medische faciliteit in Syrië. Foto via Watergen.


"We hebben een reeks producten en voor hun behoeften hebben we de Gen-M Pro gekozen, een unit die elke 24 uur ongeveer 900 liter water kan maken. Het enige dat ze nodig hebben, is een energiebron en MFA gebruikt momenteel zonnepanelen [om het van stroom te voorzien]. Het is koolstofvrij, milieuvriendelijk en de meest duurzame oplossing', zei Krespi in een telefonisch interview met The Times of Israël.


“Ze hebben momenteel de eerste twee units ontvangen. Het hele project is voor 10 eenheden tegen eind 2022,” zei hij, eraan toevoegend dat MFA plannen heeft om de eenheden te installeren op scholen, medische klinieken en ziekenhuizen in de provincie en de hoofdstad, ook Raqqa.60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page