top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Werkloosheid in Israël ligt gedaald, maar nog meer dan het dubbele van voor de Covid-19 pandemie


Ter illustratie, arbeidskantoor in Tel Aviv. Screenshot YouTube


Hoewel het totale werkloosheidscijfer in Israël vorige maand opnieuw licht is gedaald, blijft het hoog in vergelijking met de werkloosheidscijfers van voor de COVID-19 pandemie volgens een nieuw rapport dat zondag is vrijgegeven door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


Het totale werkloosheidspercentage bedroeg 7,8 procent in de tweede helft van augustus 2021, iets lager dan 8,1% in de eerste helft van de maand. Dit cijfer omvat mensen die zijn ontslagen of van wie de werkplek sinds maart 2020 is gesloten vanwege de pandemie, evenals mensen met onbetaald verlof die verwachten terug te keren naar hun werkplek.


Volgens het CBS waren in de tweede helft van augustus in totaal 333.500 mensen werkloos of met onbetaald verlof vanwege COVID-19, tegen 349.600 in de eerste helft van de maand.


Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt ook dat de werkloosheid in Israël in de tweede helft van augustus is gestegen van 5,3% naar 5,6%


Vóór de pandemie waren naar schatting 150.000 Israëli's, of 3,5%, werkloos.


Premier Naftali Bennett verwelkomde de nieuwe cijfers zondag en leek ze te koppelen aan een breder regeringsbesluit om een ​​nieuwe lockdown te voorkomen.


"Als het land open is, daalt de werkloosheid", zei Bennett in een verklaring van zijn kantoor op zondag, waaraan hij toevoegde dat “honderdduizenden mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, verwachten dat we niet toegeven aan de mentaliteit van steeds meer lockdowns en ingrijpende en destructieve beperkingen”.17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page