top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wix is ​​van plan veelbelovende Israëlische vroege startups te versnellen

Lior Shemesh, CFO van Wix. Foto door Alan Tzatzkin via ISRAEL21c


Wix.com , het Israëlische bedrijf dat het bouwen van websites heeft gedemocratiseerd met een cloud gebaseerde drag-and-drop-oplossing met meer dan 250 miljoen gebruikers over de hele wereld (waaronder IsraelNieuws.nl), heeft het Wix Capital Accelerator Program gelanceerd om het in Israël gevestigde pre-seed- en Seed-programma een vliegende start te geven. -podiumgezelschappen.


De accelerator komt in een tijd waarin beginnende startups moeite hebben grip te krijgen en zal zich richten op startups die actief zijn op strategische kerngebieden die van belang zijn voor Wix, zoals nieuwe zakelijke oplossingen voor kleine tot middelgrote bedrijven, die betere ervaringen bieden voor sitebezoekers. op diensten zoals e-commerce, boekingen, restaurants, hotels en innovatieve AI , deep learning en op grote taalmodellen (LLM) gebaseerde oplossingen.


Startups die zijn geselecteerd voor het Wix Accelerator Program krijgen advies- en mentorondersteuning op het gebied van product-, bedrijfsontwikkeling en financiering van Wix met relevante domeinexpertise om hen te begeleiden en inzichten te verschaffen, zo maakte het bedrijf bekend. Elk portefeuillebedrijf krijgt ultramoderne kantoorruimte op het hoofdkantoor van Wix in Tel Aviv.


Wix, opgericht in 2016, heeft ook kantoren in Brazilië, Canada, Duitsland, India, Ierland, Japan, Litouwen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Oekraïne en Singapore.


“Met de lancering van het Wix Accelerator Program ontsluiten we nieuwe groeiniveaus voor Wix, onze gebruikers en de betrokken bedrijven”, aldus Lior Shemesh, CFO van Wix in gesprek met ISRAEL21c.


“De afgelopen jaren is Wix van een kleine start-up uitgegroeid tot een miljardenbedrijf, maar we zijn niet vergeten waar we zijn begonnen. Daarom zijn we enthousiast om een ​​acceleratorprogramma te faciliteren. We zijn ervan overtuigd dat deze investeringen nieuwe technologische innovaties zullen opleveren waardoor deze bedrijven kunnen floreren en op hun beurt ook ons ​​bedrijf en onze gebruikers ten goede zullen komen. We kijken ernaar uit om deze nieuwe onderneming te starten en de volgende generatie technologieleiders in Israël te cultiveren.”


Wix Capital, gelanceerd in 2019, is een fondsinvesteerder in startups die de technologie-, innovatie- en ontwikkelingsmentaliteit van Wix delen. Het Wix Accelerator Programma zal deze missie voortzetten om bedrijven te laten groeien en cultiveren die synergie bieden met de groeistrategie van Wix, aldus het bedrijf.


Meer informatie over het Wix Accelerator Programma vindt u hier.

184 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page