top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

World Happiness Report is er weer: Israël op plek 4, Nederland plek 5Het World Happiness Report is gepubliceerd door de United Nations Sustainable Development Solutions Organization, die zich baseert op wereldwijde enquêtegegevens van ongeveer 150 landen in de wereld, meldde CNN maandag. De landen zijn gerangschikt op basis van geluk op basis van de gemiddelde levensverwachting over de afgelopen drie jaar.


Dit is het zesde jaar op rij dat Finland het gelukkigste land ter wereld is. Het land en zijn buurlanden Denemarken, IJsland kregen allemaal hoge cijfers in de geluksindex, waaronder de factoren die werden onderzocht: levensverwachting, BBP per hoofd van de bevolking, lage corruptie, de vrijgevigheid van de gemeenschap waar mensen voor elkaar zorgen andere en vrijheid om zinvolle beslissingen te nemen in het leven.


Volgens het rapport slaagde Israël erin een flinke sprong te maken en steeg het van de 9e plaats die het vorig jaar behaalde naar de 4e plaats. Na Israël op de 5e plaats staat Nederland, op de 6 e plaats Zweden, plek 7 is voor Noorwegen, op de 8e plaats Zwitserland, op de 9e plaats Luxemburg en op de 10e plaats sluit Nieuw-Zeeland de top tien sluit.


"Overheidsinstellingen moeten ten dienste staan ​​van het welzijn van de burgers", stelt het rapport, waarbij ook gekeken wordt naar de zorg voor toekomstige generaties en het handhaven van fundamentele mensenrechten. Het lijkt erop dat het wereldwijde geluk in de drie jaar van de Corona-epidemie geen deuk heeft opgelopen. Levensschattingen van 2020 tot 2022 waren "opmerkelijk flexibel", aldus het rapport, met wereldwijde gemiddelden die vergelijkbaar zijn met die in de drie jaar vóór de pandemie.


"Zelfs tijdens deze moeilijke jaren waren er twee keer zoveel positieve emoties als negatieve en het gevoel van sociale steun woog zwaarder dan de eenzaamheid", zegt John Halliwell, een van de auteurs van het World Happiness Report.


Via deze link kan je alle rapporten en details lezen.131 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page