top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Zakelijke relatie tussen Israël en Marokko wordt sterker


Screenshot YouTube


Van directe vluchten tot economische samenwerking en samenwerking op het gebied van innovatie, de zakelijke relatie tussen Israël en Marokko wordt met de dag sterker, zoals eens te meer blijkt uit het Marokko-Israël Connect to Innovate-forum dat van 23-26 mei in Casablanca plaatsvindt.


Sinds december 2020, toen de normaliseringsovereenkomst tussen Israël en Marokko werd ondertekend, is dit het eerste forum in zijn soort, gecoördineerd door Israel's Start-Up Nation Central en CPR in nauwe samenwerking met de General Confederation of Moroccan Enterprises.


Het zal Israëlische topondernemers kennis laten maken met de Marokkaanse markt, met als doel de bilaterale handel te vergroten en technologische oplossingen te bieden tot enkele van de grootste pijnpunten van het Noord-Afrikaanse land.


Marokkaanse en Israëlische leiders van overheidsinstellingen, grote bedrijven en tech-innovators zullen worden samengebracht om zich te concentreren op technologische innovaties in de sectoren AgriFood, water, logistiek, energie en duurzaamheid.


Het primaire doel van het evenement is om een ​​sterke basis te leggen voor zakelijke kansen door middel van technologische innovatie, met als secundaire doelstelling het verkennen van het potentieel voor het creëren van technische banen in Marokko. Leidinggevenden van Start-Up Nation Central zijn al uitgenodigd in Marokko om senior leiders te ontmoeten en samen strategieën te bedenken om deze doelen te bereiken.


Israël is de laatste tijd druk bezig geweest op het gebied van internationale zakelijke samenwerking en heeft ook stappen gezet om zijn nieuwe relatie met de Verenigde Arabische Emiraten te versterken na de ondertekening van de historische Abraham-akkoorden.


Tijdens een eerdere conferentie gericht op samenwerking tussen de VAE en Israël, sprak Dr. Sabah al-Binali, partner en uitvoerend voorzitter van OurCrowd Arabia - de in de Golf gevestigde tak van het Israëlische durfkapitaalfonds - over het belang van het erkennen van de culturele verschillen tussen Israël en zijn potentieel, zakenpartners begrijpen de tweezijdige aard van die observatie, zei hij eerder tegen The Jerusalem Post.


"Mensen praten veel over de verschillen, maar als er veel verschillen zijn, betekent dat dat er veel complementaire facetten zijn", zei hij. "Het gaat erom die te identificeren en uit te zoeken hoe ermee samen te werken."166 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page