top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Zo zien twee weken gevechten eruit in het hart van Khan Yunis

Foto IDF woordvoerder


De Duvdevan-eenheid, die is opgericht en gespecialiseerd in gevechten in bebouwd, dicht terrein en in de civiele ruimte, vecht al ongeveer twee weken in het hart van de stad Khan Yunis.


Duvdevan-strijders vielen het gebied binnen en lokaliseerden het, samen met technische troepen en een steekeenheid, een systeem van schachten en tactische tunnels van de terreurorganisatie Hamas.Terroristen kwamen uit deze tunnels en schoten op de troepen, de militairen schoten terug en doodden hen. De soldaten vernietigden vervolgens het schachtensysteem. Bovendien hebben de strijders een laboratorium voor de productie van drones gelokaliseerd en vernietigd, en een aantal raketwerpers gericht op Israëlisch grondgebied vernietigd.


Het drone lab. Foto IDF woordvoerder


Bij een van de aanvallen van de eenheid gisteravond in hetzelfde gebied kwamen Duvdevan-strijders terroristen met explosieven tegen waardoor twee militairen omkwamen en enkele anderen gewond raakten. De strijders van de eenheid voerden daarna gevechtshelikopters aan die het gebied aanvielen en vernietigden

309 weergaven0 opmerkingen
bottom of page