top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

1.372 nieuwe besmettingen maandag - mogelijk 4-7 dagen quarantaine voor iedereen die het land inkomt


Ter illustratie. Foto via Wix


Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft dinsdagochtend de nieuwe besmettingscijfers bekend gemaakt waaruit blijkt de eerdere daling in het weekend volledig teniet is gedaan en er op maandag 1.372 nieuwe besmettingen zijn geteld.


Er werden op maandag 83.509 mensen getest waarbij 1,86% positief bleek te zijn , waardoor er nu in het land 7.924 actieve viruspatiënten zijn.


Hiervan zijn er 23 in een quarantainehotel ondergebracht en liggen er 126 in de verschillende ziekenhuizen van het land, waarvan er 62 ernstig ziek zijn, en 15 in kritieke toestand met 10 van hen aan de beademing aangesloten.


Het dodental is met 1 gestegen tot 6.451.


Ruim de helft van de coronapatiënten zijn volledig gevaccineerden die daardoor over het algemeen slechts lichte klachten hebben.


In het licht van de stijgende besmettingen zal de regering waarschijnlijk later vandaag al beslissen om iedereen die in het land terugkeert op te dragen verplicht 4 tot 7 dagen in quarantaine te gaan.


Dit zal door de politie worden gecontroleerd doormiddel van sms berichten waarop moet worden geantwoord waardoor de locatie bekend is.


Door het ministerie van Volksgezondheid werd op maandagvond op de tv zenders een beroep op het publiek gedaan om niet naar het buitenland te reizen indien dit niet strikt noodzakelijk is.


60 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page