top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

1.400 vrachtwagens met hulpgoederen wachten in Gaza, IDF doet er alles aan de verdeling van hulpgoederen te vergroten

Hulpgoederen in Gaza die nog niet zijn opgehaald door internationale organisaties. Foto IDF woordvoerder


Meer dan 1.400 vrachtwagens met humanitaire hulp die vanuit Israël naar de Gazastrook zijn overgebracht, worden nog steeds niet opgehaald door internationale organisaties en de VN aan de Gazaanse kant van de Kerem Shalom Crossing.

Foto IDF woordvoerder


De IDF zet, via de Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT), haar inspanningen voort om de capaciteit van internationale hulporganisaties te vergroten om de hulp van Kerem Shalom te verzamelen en te distribueren. Afgelopen zaterdag begon de IDF met het implementeren van een dagelijkse lokale, tactische pauze voor humanitaire doeleinden langs de Salah al-Din Road vanaf de Kerem Shalom Crossing. Daarnaast zijn er de afgelopen weken werkzaamheden verricht om de Folat Road nabij de Kerem Shalom Crossing gereed te maken voor de overdracht van vrachtwagens voor humanitaire hulp en deze uit te breiden om tweerichtingsverkeer te faciliteren.


Bovendien zijn onlangs de uren waarop internationale organisaties en de hulpvrachtwagens van de VN hulp kunnen verzamelen om over de hele Gazastrook te distribueren, verlengd. Er zijn ook aanzienlijke inspanningen gedaan om de logistieke mogelijkheden van internationale organisaties en de VN om hulp te distribueren te verbeteren, met de introductie van 23 lege vrachtwagens en brandstof om de vrachtwagens van de VN bij te tanken de afgelopen weken. Deze stappen komen bovenop de toegenomen inspanningen om Egyptische vrachtwagens na veiligheidscontroles van de Rafah Crossing via de Kerem Shalom Crossing naar de Gazastrook over te brengen.De IDF zal haar inspanningen voortzetten om ervoor te zorgen dat humanitaire hulp de inwoners van de Gazastrook kan bereiken, in overeenstemming met het internationaal recht.


Zoals de IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari, zei:


“We opereren in een complexe omgeving, inclusief onze operatie in Rafah, een zeer precieze, op inlichtingen gebaseerde operatie tegen de Rafah Brigade om het militaire raamwerk van de Rafah Brigade te ontmantelen, en we zijn van plan dit doel te bereiken. Terwijl we dat doen, faciliteren we tegelijkertijd de toegang van humanitaire hulp tot de Gazastrook. We doen het in alle opzichten en nu moeten we ervoor zorgen dat deze hulp voor de internationale organisaties, de VN en anderen, binnen de Gazastrook wordt verdeeld. Om dat op een betere manier te doen, laten we een tactische pauze toe om ervoor te zorgen dat de internationale organisaties begrijpen dat we een veilig pad creëren.”583 weergaven1 opmerking

1 Comment


P Bakker
P Bakker
Jun 18

Die zogenaamde internationale hulpdiensten doen hun werk niet en dan Israël overal de schuld van geven

Walgelijk

Like
bottom of page