top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

10 redenen waarom je volgende reis naar de Negev zou moeten zijn


Steenbok in de Negev. Foto door Chen Leopold/Flash90 via ISRAEL21C


Het tijdschrift TIME heeft onlangs de Negev-woestijn in Israël uitgeroepen tot een van ' s werelds beste plaatsen voor 2021. En terecht, want ondanks zijn schijnbaar dorre uiterlijk is de zuidelijke woestijn een van de meest fascinerende plekken van het land.


Zodra de grenzen van Israël weer opengaan (november volgens de laatste berichten), raden we je aan om de oude archeologie, prachtige uitzichten en fantastische wijnen van de Negev te bekijken wanneer je Israël de volgende keer bezoekt. Of in ieder geval om het bovenaan je reisverlanglijstje te houden, schrijft ISRAEL21C. Dit is waarom.


De uitzichten zijn adembenemend


Uitzicht op de Ramon-krater - de grootste van de drie Negev-kraters. Het bevat geologische formaties die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Foto door Mila Aviv/Flash90 via ISRAEL21C


Het meest opmerkelijke aan de Negev-woestijn, althans naar onze mening, zijn de adembenemende uitzichten die overal vandaan komen. Er is natuurlijk de unieke, prachtige Makhtesh Ramon, maar andere prachtige uitzichten zijn de diepe kloven van Zin Valley, de kleurrijke Red Canyon in het Eilat-gebergte en het maanlandschap van Hamukei Nitzana.


De wandelingen zijn leuk

Om de prachtige uitzichten die deel uitmaken van de woestijn te verkennen, raden we u aan deze te voet te leren kennen. Er is een grote verscheidenheid aan wandelingen beschikbaar in de omgeving, variërend van gemakkelijk te doen en kindvriendelijke korte wandelingen tot slopende tochten die perfect zijn voor de meer doorgewinterde wandelaars.


Onze favorieten zijn Timna Park met zijn prachtige meer, gezinsactiviteiten en interessante rotsformaties; en de berg Zefachot, die een prachtig uitzicht biedt op de Rode Zee en vier van de landen die eraan grenzen - Israël, Egypte, Jordanië en Saoedi-Arabië.


Zo ook het fietsen


Als fietsen meer jouw ding is, kun je er zeker van zijn dat je ook vanuit het (relatieve) comfort van je fietsstoeltje de woestijn kunt doorkruisen. Toproutes zijn de cirkelvormige route door de Be'eri-heuvels in de noordwestelijke Negev, die niet te lang is en schilderachtige punten, wilde bloemen en picknickfaciliteiten biedt, of de wat langere Halukim Loop in Sde Boker, een gematigd enkelsporig pad door het hart van de woestijn.


Er zijn oneindig veel dingen te doen


Opgravingen bij Avdat, de plaats van een verwoeste Nabateese stad in de Negev. Foto door Doron Horowitz/Flash90 via ISRAEL21C


Als wandelen en fietsen niet echt jouw ding zijn, is er nog steeds genoeg om je te vermaken in de woestijn. Liefhebbers van geschiedenis en archeologie zouden er bijvoorbeeld goed aan doen om Avdat National Park te bezoeken met zijn overblijfselen van een oude Nabatean-stad, of met een jeep over de wereldberoemde Spice (Wook) Route.


Stadsliefhebbers kunnen de kunstgalerijen, musea en Instagramwaardige Ottomaanse bouwwerken van Beersheva verkennen, terwijl dapperen van hart kunnen gaan sandboarden en van de imposante zandduinen van het gebied glijden.


De wijn is geweldig


Wijn is waarschijnlijk het laatste wat je zou associëren met het dorre woestijnlandschap. Gelukkig deden een paar zielen dat, en het resultaat is fantastische wijnen midden in de zandvlaktes van de Negev. We houden vooral van Nana Winery , gelegen in Mitzpe Ramon - het biedt niet alleen een fantastische Chenin Blanc, maar ook ongewone boetiekaccommodatie op loopafstand van de wijngaarden.wijngaarden .


Het eten is ook best goed


Er was eens een tijd dat de rit naar Eilat betekende dat je de stad in een staat van honger moest bereiken, aangezien er onderweg geen bijzonder interessante plekken waren om te eten. Dat is echter niet meer het geval.


Geweldige plekken voor een snelle hap zijn onder meer 40 Pub, met zijn hamburgers, bieren en livemuziek; De lekkernijen van de geitenkaas van Kornmehl Farm (mis de knafeh niet!) en prachtige zitplaatsen buiten; en Pundak Neot Semadar's vegetarische en biologische lekkernijen die kunnen worden verslonden in de schaduw van plotseling woestijngroen.


Geen tenten nodig


Als een nacht onder de sterren met je dierbaren en een fles wijn je goed in de oren klinkt, ga dan naar de Negev. En als vijfsterrenluxe meer jouw ding is, ga dan ook naar de Negev. Enkele van de beste hotels van Israël bevinden zich in de woestijn, waaronder het magnifieke Beresheet Hotel en het onlangs geopende en langverwachte Six Senses Shaharut . Andere favoriete locaties zijn de boetiekresorts Midbara en Eretz Arava - zorg ervoor dat u lang van tevoren boekt.


Je kunt geweldige, diverse mensen ontmoeten


De Negev-woestijn is de thuisbasis van veel verschillende levendige gemeenschappen - denk aan bedoeïenen , studenten, boeren, cyberexperts, pioniers of mensen die al het bovenstaande zijn. Boek een rondleiding, bezoek een bezoekerscentrum of knoop gewoon een gesprek aan, en je wordt beloond met een voorproefje van mensen die net zo bijzonder zijn als hun omgeving.


Het weer is geweldig, en veel beter dan in Tel Aviv


Wolken boven Mitzpeh Ramon, vroege ochtend. Foto door Edi Israël/Flash90 via ISRAEL21C


De woestijn klinkt misschien als een gloeiend hete plek, en eerlijk gezegd is dat ook zo. Maar het is ook een van de weinige plaatsen in het land met bijna geen vochtigheid, wat betekent dat we het elke dag zouden verkiezen boven de vochtige lucht van Tel Aviv. Vooral omdat het woestijnweer wonderen doet voor ons haar. De winter is ook een geweldige tijd om de Negev te bezoeken, aangezien de dagen waarschijnlijk niet te koud zullen zijn, hoewel je waarschijnlijk een jas nodig hebt voor de avonden.


Het is niet zo ver weg


Met al zijn buitenaardse karakter is de Negev-woestijn eigenlijk niet zo ver weg. Foto door Hadas Parush/Flash90 via ISRA$EL21C


Een van de leuke dingen aan Israël is dat niets ooit te ver weg is, en dat geldt ook voor afgelegen woestijnoases. Breng slechts een paar uur op de weg door en u zult schijnbaar verre ruimten bereiken die gewoon wachten om ontdekt te worden. Verwacht alleen geen consistente smartphone ontvangst - dat is niet een van de dingen waar de wildere delen van de Negev het meest om bekend staan.160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page