israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

11 dingen die u moet weten voordat u de Israel Trail gaat wandelenHet is die tijd van het jaar, waarin we uitkijken naar de dalende temperaturen en Covid-gevallen. Dus de mogelijkheid om de Israel Trail te wandelen, de langste van het land met ongeveer 1.025 kilometer, is een bijzonder verleidelijke ontsnapping.


De Israel Trail, die door National Geographic wordt vermeld als een van de beste langeafstandswandelingen ter wereld, omvat een breed scala aan landschappen, van stromende beekjes en zandstranden tot ruige woestijncanyons en glooiende duinen.


U kunt niet alleen uw spieren maar ook uw geest strekken, terwijl u aan het eind van een lange dag in stilte kampeert onder een uitgestrekte sterrenhemel.


Om het meeste uit de shvil te halen , zoals het in het Hebreeuws bekend staat, lees de tips van Tzippi Moss die haar hebben geholpen toen ze de Israel Trail met haar zoon en man liep en die ze in ISRAEL21C neerschreef.


Kom in vorm


Het pad beslaat een moeilijk terrein. Ter voorbereiding maakte ik kortere wandelingen, oefende ik op loopbanden en crosstrainers en oefende ik met het dragen van een rugzak gevuld met gewichten. Ik had een veel gemakkelijkere tijd om me aan te passen dan mijn man, de gids, die geen tijd had om te trainen. Hoewel hij tijdens de eerste paar dagen van het wandelen pijn en pijn had, paste hij zich uiteindelijk aan.


Zorg dat je de juiste mentaliteit hebt


Je zult momenten van uitputting, pijn, verveling, misschien zelfs wanhoop ervaren. Dat is volkomen normaal. Van elke 10 wandelaars die het pad in één keer willen afleggen, halen er slechts drie of vier de eindstreep.


Wandelen over de Israël Trail. Foto met dank aan Tzippi Moss, via ISRAEL21C


Terwijl sommige mensen niet finishen vanwege blessures, vallen velen af ​​vanwege onrealistische verwachtingen - over de afstand die ze in een dag verwachten af ​​te leggen, hun conditie of de "fit" van hun metgezellen, om er maar een paar te noemen.


Zelfs als je niet van plan bent om de hele trail te doen, zul je waarschijnlijk nog steeds in een mentale achtbaan rijden. Het helpt om te weten waarom je dit avontuur aangaat en wat het belangrijkste voor je is. We ontmoetten post-legerjongeren die eerst hun eigen land wilden verkennen voordat ze naar het buitenland gingen. Anderen wilden er even helemaal tussenuit, of ‘zichzelf vinden’.


We deden het om geld in te zamelen voor ALS-onderzoek nadat mijn schoonmoeder aan de ziekte was overleden, en om onze persoonlijke grenzen te testen. Dus toen we onze breekpunten hadden (gelukkig ieder van ons op verschillende tijdstippen), konden we doorgaan terwijl we dachten dat we dat niet konden.


Investeer in je uitrusting


Koop goede wandelschoenen voor je trektocht. Foto door Tzippi Moss via ISRAEL21C


De tweede dag van de wandeling kwamen we een man tegen met vreselijke blaren. Zijn schoenen waren goedkoop en zaten niet goed. Niets zal een wandeling sneller verpesten dan slechte laarzen of een rugzak die niet de juiste ondersteuning biedt.


Hoogwaardige zweetafvoerende sokken, wandelstokken en regenkleding - inclusief een goede tarp of lichtgewicht tent (vooral als je in het regenseizoen gaat wandelen) - worden ten zeerste aanbevolen.


Neem voldoende water mee


In een land dat voor meer dan 50 procent woestijn is, kun je twee tot drie dagen in het zuiden gaan zonder plaatsen om je flessen bij te vullen. Vier tot vijf liter per dag is meestal genoeg in het noorden om te drinken en te koken.


Ten zuiden van Arad hebben we zes liter vervoerd en ervoor gezorgd dat we genoeg voedsel en water in de cache hadden, inclusief extra om het vuil en stof af te wassen. Er zijn bedrijven die je hiervoor kunt inhuren. Voor die onverschrokken zielen die bereid zijn veel extra gewicht te dragen of grote omwegen te maken, lees hoe te wandelen zonder water te cachen


Maak je rugzak lichter


Gezien de noodzaak om al dat water te vervoeren, moet u doen wat u kunt om het gewicht van uw rugzak te verminderen. Een zware bepakking kan uw wandeling in een uiterst onaangename slog veranderen of, erger nog, leiden tot stressfracturen. Bij twijfel, doe het zonder.


Verwen jezelf


Gezien de intensiteit van acht of twaalf uur wandelen per dag, kunnen kleine en grote lekkernijen een enorm verschil maken.


Ik kocht bij elke gelegenheid goede chocolade. We hebben gedroogde shitake-paddenstoelen en tomaten en wat exotische kruiden ingepakt om toe te voegen aan onze dagelijkse stoofpot en gecached folieverpakkingen met Indiaas eten en een fles rode wijn als verwennerij na een bijzonder zwaar deel van het parcours.


Ontspan aan het eind van de dag met een goede paperback of lichtgewicht instrument zoals een blokfluit of mondharmonica. Voor wie wat meer geld heeft, is af en toe een café of restaurant, of een kamer in een hotel of hostel een heerlijke luxe.


Rust


Het duurt gemiddeld ongeveer 45 tot 60 dagen om de Israel Trail te wandelen. Maar gun uzelf de tijd, ongeacht het tempo dat u kiest, voor rustdagen. Deze laten niet alleen je lichaam verjongen, maar geven je ook de kans om te zonnebaden op de stranden van Tel Aviv met een biertje of mojito, door de steegjes van de oude stad van Jeruzalem en kleurrijke markten te dwalen, evenals het verkennen van oude locaties zoals Masada en Tel Arad.


Blijf bij Trail Angels


Israël heeft een netwerk van ongeveer 400 tot 500 Trail Angels . Ze omvatten alle leeftijden, culturen en religieuze overtuigingen en bieden een scala aan gratis diensten, waaronder comfortabele bedden en warme douches tot huisgemaakte maaltijden en toegang tot een wasmachine.


Ze bevinden zich door het hele land, zowel in stedelijke gebieden als in de meest afgelegen nederzettingen, en bieden een zeldzaam beeld van de caleidoscoop van Israëls menselijke diversiteit. Je hebt de trail pas echt gedaan als je bij minstens één Trail Angel bent gebleven, bij voorkeur veel meer.


Kies je seizoen


Tzippi Moss wandelend na een woestijnregen. Foto met dank aan Tzippi Moss via ISRAEL21C


Er zijn twee belangrijke wandelseizoenen: herfst (eind september tot november) en lente (februari tot mei). Er zijn voor- en nadelen aan beide.


In de herfst beginnen de meesten in het noorden bij Tel Hai, waar het eenvoudigere terrein en de logistiek het gemakkelijker maken om te acclimatiseren aan de uitdagingen van het parcours. Het landschap heeft de neiging om meer uitgedroogd en kleurloos te zijn na de zomerse hitte, maar er is een opvallende finish door de Rode Zee.


In het voorjaar beginnen de meeste wandelaars in de buurt van Eilat, weg van de stijgende woestijntemperaturen. De eerste paar dagen zijn bijzonder uitdagende beklimmingen wanneer de spieren van de wandelaars nog niet volledig zijn aangepast, maar het voordeel is dat het landschap na de regens barst van de kleurrijke wilde bloemen en grassen.


Bereid je voor op het onverwachte


Bergen rond Eilat. Foto door Tzippi Moss via ISRAEL21C


Geen enkele waardige reis verloopt ooit precies volgens plan. In al onze caches is ingebroken. Hoewel het voedsel was weggenomen, was het water veilig. Na het eerste incident zorgden we ervoor dat we extra voorraden inpakten, voor het geval dat.


De herfst die we hebben gewandeld was bijzonder regenachtig. We vochten tegen hittegolven, stormen en overstromingen. Terwijl in het noorden het weer alleen maar hinderlijk kan zijn, kan het in het zuiden dodelijk aflopen, met plotselinge overstromingen die door kokercanyons scheuren of onverwachte hittegolven die wandelaars met een zonnesteek bedreigen. Zorg ervoor dat u de weerberichten en bij twijfel controleert bij de lokale autoriteiten.


Leun op degenen die je voor zijn gegaan


Er zijn veel geweldige bronnen om u te helpen bij het plannen van uw trektocht, waaronder het Rode Boek van Jacob Saar , dat gedetailleerde topografische kaarten en voorgestelde dagelijkse routes bevat. Andere uitstekende bronnen zijn The Israel National Trail en WikiTravel .


Voor degenen die liever iemand anders alle logistiek voor hun rekening nemen, is Walk About Love een geweldige optie. Ze bieden ook de flexibiliteit om sectie voor sectie te wandelen. Je kunt ervoor kiezen om overdag met anderen of solo te wandelen en 's avonds verhalen en een maaltijd te delen met de groep.


Tzippi Moss, inwoner van Jeruzalem, is levenscoach en psychotherapeut bij Inner Alchemist Coaching .


Volg haar op Facebook hier . Het boek van Moss, Angels & Tahina (paperback met foto's), kan worden besteld door contact op te nemen met angels.tahina@gmail.com. Het e-book met foto's en paperback zonder foto's zijn beschikbaar op Amazon .

BRENG HET VERHAAL208 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws