top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

11 terreurverdachten opgepakt en wapens in beslag genomen. Bij vuurgevecht kwam Palestijn om


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De afgelopen nacht voerden IDF, ISA en Israëlische grenspolitie activiteiten uit op verschillende locaties in Judea en Samaria, waaronder de steden Jabel Mwallah en in Luban e-Sharkiya.


Ook hebben IDF en de Israëlische grenspolitie de toegang voor gelovigen tot het graf van Jozef in de stad Nablus beveiligd toen Palestijnse schutters het vuur openden op Joodse gelovigen, waaronder huidige en toekomstige wetgevers, die in de vroege uren van woensdag Joseph's Tomb aan de rand van de stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever bezochten.


Er werden schoten afgevuurd in het gebied en er werd een treffer vastgesteld.


Een Palestijnse tiener werd gedood tijdens de botsing, blijkbaar als gevolg van een explosief dat hij in zijn hand had dat voortijdig ontplofte.


Volgens het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit stierf de 15-jarige Mahdi Hashash nadat hij ernstig gewond was geraakt door granaatscherven over zijn lichaam, en niet door geweervuur.


Een IDF-drone is neergehaald, er is geen risico op een beveiligingslek.


De troepen waren ook actief in de steden Luban e-Sharkiya Nabi Saleh en arresteerden twee terreurverdachten tijdens de activiteit in Nabi Saleh, een rel die was begonnen met een aantal verdachten die stenen en blokken naar de troepen gooiden. De troepen openden het vuur in overeenstemming met de standaard operationele procedures. Er werden treffers vastgesteld.


De troepen waren ook actief in de stad Bethlehem, arresteerden twee verdachten en namen twee illegale wapens in beslag. En een extra verdachte werd aangehouden in de stad Ubeidiya.


Tijdens hun operaties in de stad Vadi Siman hebben de troepen een verdachte aangehouden en een aantal illegale wapens gevonden in de stad Nablus.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Een extra verdachte werd aangehouden in de stad Dnabe.


De troepen waren ook actief in de steden Bidu en Beit Daku en hielden daar vijf verdachten aan.


De verdachten en illegale wapens zijn overgedragen aan veiligheidstroepen voor verdere verwerking.54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page