top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

150 zeldzame artefacten te zien in nieuwe Sanhedrin Trail-tentoonstelling in het Yigal Allon Centre


Dr. Einat Ambar Armon, curator van de Sanhedrin Trail-tentoonstelling namens de Israel Antiquities Authority, bij de Magdala Stone. Foto door Yair Amitzur/Israel Antiquities Authority via ISRAEL21C


Een olielamp met het symbool van de zevenarmige menora; een steen uit de Tweede Tempel; inscripties met de woorden "Shalom", "Shabbat" en de namen van de wijzen Shimon, Jacob en Hoshaya.


Dit zijn enkele van de 150 zeldzame oude artefacten die te zien zijn in de nieuwe tentoonstelling van de Israel Antiquities Authority , de Sanhedrin Trail, in het Yigal Allon Centre aan het Meer van Galilea in Kibbutz Ginosar nabij het Meer van Galilea (Lake Kinneret).


De nieuwe tentoonstelling omvat items uit de Misjna- en Talmoedische periodes, waaronder de 2000 jaar oude Magdala steen met afbeeldingen van de Tweede Tempel die in Jeruzalem stond van 516 v.Chr. tot 70 n.Chr.


De 2000 jaar oude Magdala Steen in het Yigal Allon Center. Foto door Dr. Einat Ambar Armon/Israel Antiquities Authority via ISRAEL21C


De steen werd ontdekt bij IAA-opgravingen in 2009 in Migdal - vermoedelijk de geboorteplaats van Jezus' moeder, Maria - in het centrum van een synagoge uit de Tweede Tempelperiode.


Terwijl de steen door experts werd bestudeerd, werd een replica tentoongesteld op de archeologische vindplaats Migdal. Nu wordt voor het eerst de originele steen tentoongesteld.


IAA-onderzoekers geloven dat deze steen werd gebruikt als een tafel waarop de Thora werd geopend voor openbare lezingen. Het houtsnijwerk dat de tempel van Jeruzalem en zijn vaten afbeeldt, is waarschijnlijk gemaakt door een kunstenaar die de tempel persoonlijk heeft gezien.


Achter de schermen


De Sanhedrin Trail-tentoonstelling in het Yigal Allon Centre omvat oude artefacten van de vijf locaties waar het hoofdkwartier van het Grote Sanhedrin in de loop van de tijd was. Foto door Dr. Einat Ambar Armon/Israel Antiquities Authority via ISRAEL21C


"De tentoonstelling in de Sanhedrin Trail is niet alleen uniek vanwege de fascinerende vondsten die worden tentoongesteld, maar ook omdat het een kijkje geeft in de 'achter de schermen' van hoe de artefacten werden gevonden", zegt Eli Escozido, directeur van de IAA tegen ISRAEL21C.


Een oude kandelaar gemaakt door een metaalsmid uit Tiberias, tentoongesteld in de Sanhedrin Train Exhibition. Foto door Adar Anaqi via ISRAEL21C.


Alle uitleg verschijnt in het Engels, Hebreeuws en Arabisch.


Escozido merkte op dat de tentoonstelling een aanvulling vormt op het wandelpad Sanhedrin Trail dat in 2017 werd ingehuldigd.


Dit interactieve "slimme" pad strekt zich uit van Tiberias tot het Beit Sheʽarim National Park in Neder-Galilea en voert wandelaars terug in de geschiedenis naar de Tweede Tempelperiode toen het Grote Sanhedrin - de hoogste Joodse autoriteit van wijzen - actief was in Galilea.


Stenen vaten uit de Tweede Tempelperiode, tentoongesteld in het Yigal Allon Center. Foto door Yevgeni Ostrovsky/Israel Antiquities Authority via ISRAEL21C


"De tentoonstelling toont de mensen die de artefacten hebben gevonden bij opgravingen en de verschillende activiteiten die zijn uitgevoerd tijdens de voorbereiding van het Sanhedrin-pad", zei Escozido.


"Het bezoeken van de tentoonstelling en het wandelen langs de Sanhedrin Trail vullen elkaar aan als een tweerichtingsweg die ons in staat stelt om in de tijd te reizen in onze eigen geschiedenis en erfgoed."


De artefacten in de tentoonstelling, waarvan vele voor het eerst te zien zijn, weerspiegelen de bloei van de nederzettingen in Galilea in de Romeinse en Byzantijnse tijdperken, toen de Misjna en Talmoed - verzamelingen van mondelinge Joodse wet en overlevering - voor het eerst schriftelijk werden samengesteld.


Een olielamp met de zeven-tak menora gevonden in Usha langs de Sanhedrin Trail, weergegeven in het Yigal Allon Center. Foto door Yaniv Berman/Israel Antiquities Authority via ISRAEL21C


Lampen, munten, amuletten


De tentoonstelling omvat een olielamp met het symbool van de tempel menora met zeven takken, een schat aan zilveren en bronzen munten, bronzen en aardewerk beeldjes en sieraden.


De tentoonstelling Sanhedrin Trail is geopend van zondag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur. Groepen kunnen een bezoek afspreken op vrijdag of zaterdag. Contact: info@allon.org.il .
37 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page