top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

17 terreurverdachten opgepakt en wapens in beslag genomen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De afgelopen nacht en vanmorgen hebben IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie antiterreuractiviteiten uitgevoerd op een aantal locaties in Judea en Samaria en in de Jordaanvallei, waaronder de steden Kufr al-Dik, Zeita, Deir Abu Masha'al en Beit Omar.


IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie voerden terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in de stad Jenin en in de stad Qabatiya en arresteerden vijf gezochte personen die verdacht werden van terroristische activiteiten. Tijdens de activiteit ontstonden gewelddadige rellen. De relschoppers gooiden stenen, explosieven en molotovcocktails naar de troepen en er werden schoten gehoord in de omgeving. De soldaten reageerden met scherp vuur, treffers werden geïdentificeerd.


In beslag genomen wapens. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Bovendien opereerden IDF-soldaten in de stad Tubas als onderdeel van de pogingen om de derde aanvaller te lokaliseren die gisteren de schietaanval op een bus met militairen in de Jordaan Vallei uitvoerde.


Tijdens de activiteiten in de steden Al-Bireh en Al-Tira en de stad Ramallah hebben de troepen drie extra gezochte verdachten aangehouden.


IDF-soldaten voerden ook terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in het Beit al-Ma'-kamp en arresteerden een persoon die verdacht werd van betrokkenheid bij een terroristische verdachte. Tijdens de activiteit ontstond een gewelddadige rel. De relschoppers gooiden stenen, explosieven en molotovcocktails naar de troepen en er werden schoten op hen afgevuurd. De troepen reageerden met middelen om de rellen te verspreiden. Tijdens antiterreuractiviteiten in de stad Qabalan werden nog twee verdachten aangehouden.


In beslag genomen wapen. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tegelijkertijd opereerden IDF-soldaten in de stad Hebron en arresteerden vier gezochte personen die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Bovendien hebben de troepen meer dan 10.000 Shekel aan fondsen, bestemd voor terreuractiviteiten, wapens en munitie gelokaliseerd en in beslag genomen.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


In totaal zijn er 's nachts 17 verdachten aangehouden.

De verdachten en de in beslag genomen wapens zijn voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidstroepen.
45 weergaven0 opmerkingen
bottom of page