top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

198 corona doden in een week maar kantelpunt zou zijn bereikt door derde vaccinatie


Ter illustratie. Foto MDA


Hoewel uit de gegevens van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat er in 1 week 198 coronadoden in Israël vielen te betreuren, blijkt uit de vele gegevens dat het kantelpunt is bereikt door de vele mensen die voor een derde keer zijn gevaccineerd.


Alleen al in het afgelopen weekend overleden in Israël meer dan 40 mensen aan het coronavirus, waardoor het aantal doden sinds het uitbreken van de pandemie zondagavond op 6.830 staat.


Hoewel de overgrote meerderheid van de coronapatiënten niet is gevaccineerd, zijn er ook onder gevaccineerden coronapatiënten, omdat na zes maanden de werking van het vaccin afneemt tot onder de 40%, aldus blijkt uit de gegevens van het ministerie.


Sinds Israël op 1 augustus begon met het voor een derde keer vaccineren van mensen boven de 60 jaar, en het nu heeft uitgebreid tot iedereen vanaf 40 jaar zijn er al ruim 1.4 miljoen mensen voor een derde keer gevaccineerd. De animo voor een derde prik is zo groot dat alleen al het afgelopen weekend ruim 100.000 mensen voor een derde keer werden gevaccineerd.


Op zondagavond had 75 procent van de Israëli's van 70-79 jaar een derde dosis gekregen, evenals 60% van de 60-69-jarigen, 36% van de 50-59-jarigen en 10% van de 40-49-jarigen. terwijl die pas sinds afgelopen vrijdag ervoor in aanmerking komen, meldt The Times of Israel.


De meeste experts zeggen nu dat het kantelpunt is bereikt en er de komende dagen een geleidelijke daling van het aantal dagelijkse besmettingen te zien zal zijn.


Dat wordt ook hoog tijd, niet alleen omdat dan een vierde lockdown zal worden voorkomen maar meer nog om te voorkomen dat patiënten niet meer in de ziekenhuizen kunnen worden opegnomen omdat er geen plek meer is.


In de ziekenhuizen lagen op zondagavond 1.124 coronapatiënten, waarbij direkteuren van zeven ziekenhuizen hebben gedreigd vanaf maandag te stoppen met het accepteren van nieuwe coronapatiënten indien er door de regering niet wordt gezorgd voor meer financiën en meer medisch personeel.


Uit de eerste gegevens van het ministerie van Volksgezondheid, die door Channel 12-nieuws zondagavond bekend werden gemaakt, zou blijken dat degenen die een derde vaccindosis hebben gekregen, zeer goed beschermd zijn tegen de ziekte.


Volgens de gegevens van het ministerie blijkt dat onder mensen van 60 jaar en ouder de bescherming tegen infectie vanaf 10 dagen na een derde dosis vier keer hoger was dan na twee doses.


Een derde vaccinatie voor 60-plussers bood na 10 dagen vijf tot zes keer meer bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname.


Volgens die gegevens, die niet konden worden geverifieerd omdat ze niet voor het publiek zijn vrijgegeven door het ministerie, is bij slechts 0,2% van de eerste 1,1 miljoen Israëli's die hun boosterdosis kregen, de diagnose COVID-19 gesteld nadat er ten minste zeven dagen waren verstreken sinds de vaccinatie.


In absolute termen is het aantal besmette persoene die ondanks hun derde vaccin toch besmet zijn geraakt, 2.790. Van hen werden er slechts 187 (0,01%) opgenomen in het ziekenhuis en 88 (0,008%) kregen ernstige symptomen. Minder dan 15 van hen zijn gestorven, hoewel het rapport geen exact aantal opgeeft.


Afgelopen vrijdag vertelde Dr. Sharon Alroy-Preis, het hoofd van de volksgezondheidsdiensten van het ministerie van Volksgezondheid, aan Channel 12 News

dat "er voorzichtig optimisme is en dat we een vermindering zien van ernstige morbiditeit", daarbij de hoop uitsprekend dat de boostervaccin binnenkort beschikbaar zouden zijn voor de hele bevolking.


Eran Segal, een professor aan het Weizmann Institute of Science die als een topcoronavirusadviseur van de regering fungeert zei tegen Channel 12 News : "dat de cijfers er goed uitzien endat de snelheid waarmee ernstige gevallen toenamen is afgenomen, doordat de boostervaccins de bescherming tegen infectie opnieuw verdrievoudigen, in vergelijking met mensen die met twee doses zijn gevaccineerd, terwijl het de bescherming tegen ernstige morbiditeit met een factor vijf of zes verhoogd."77 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page