top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

2.000 extra politieagenten moeten tijdens de Joodse feestdagen Jeruzalem veilig houden


Screenshot YouTube


Tijdens de komende Joodse feestdagen zullen 2.000 extra politieagenten in Jeruzalem worden ingezet om inwoners en toeristen te beschermen, zei de districtscommandant van Jeruzalem, Doron Turgeman, zondag.


Dit wordt gedaan nadat de politie waarschuwingen van inlichtingendiensten had ontvangen over mogelijke terroristische aanslagen tijdens de komende hoge feestdagen.


Naar verwachting zullen tienduizenden Joden Jeruzalem bezoeken tijdens Rosj Hasjana (het Joodse Nieuwjaar), Yom Kippur en de daaropvolgende week van Soekot .


De nadruk zal liggen op evenementen die zullen worden gehouden in de oude stad van Jeruzalem, waarbij tijdens de religieuze festiviteiten verschillende wegen in de buurt worden afgesloten. Bestuurders zullen ook de toegang tot de oude stad met de auto worden ontzegd.


Het aantal agenten op motoren wordt verdubbeld om de reactietijd op mogelijke dreigingen te optimaliseren.


Turgeman merkte ook op dat de Tempelberg, een heilige plaats voor zowel joden als moslims, die vaak het centrum wordt van spanningen en botsingen tussen aanhangers van verschillende religies en politie, open zal staan ​​voor bezoek.


“Regelmatige praktijken die al jaren op de berg gelden, zullen worden gehandhaafd. De bezoekdata worden niet gewijzigd. Iedereen die de regels overtreedt, wordt van de berg verwijderd', zei de functionaris, eraan toevoegend dat hij straatverboden tekende om potentiële oproerkraaiers weg te houden van de heilige plaats.


Ondanks het toegenomen aantal aanvallen in heel Israël in de afgelopen weken, zei Turgeman dat er geen reden was om de plannen om Jeruzalem te bezoeken te wijzigen, en verzekerde hij dat de politie alle bezoekers zou beschermen.
1.033 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page