top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

2.165 nieuwe besmettingen in Israël - 3e vaccinatie komt eraan


Foto MDA


Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft donderdagochtend de cijfers over de voorafgaande 24 uur bekend gemaakt waaruit blijkt dat er 2.165 nieuwe besmette personen zijn bijgekomen. Ook werd bekend dat het panel van gezondheidsexperts adviseert om mensen boven de 65 jaar een derde vaccinatie te geven. Adviezen van dit panel worden altijd door de regering overgenomen.


In de afgelopen 24 uur zijn 102.524 mensen op het virus getest, waarbij 2,35% positief testte, 2.165 personen, waardoor er nu 15.292 actieve patiënten in het land zijn.


Hiervan zitten er 32 in een quarantainehotel, en liggen 275 patiënten in de ziekenhuizen, waarvan 159 ernstig ziek zijn en 33 in kriteke toestand zijn met 26 van hen aan beademingsapparatuur aangesloten.


Opnieuw zijn twee mensen aan het virus overleden waardoor het dodental nu op 6.463 staat.


Inmiddels is bekend geworden dat het panel van gezondheidsexperts heeft geadviseerd om iedereen vanaf 65 jaar een derde vaccinatie te geven. Dit advies wordt in de regel altijd door de regering overgnomen, en verwacht wordt dat vaccinaties vanaf volgende week zullen worden gegeven.


Ook is vanaf vandaag het groene paspoort weer nodig indien iemand naar binnenruimten gaat waar 100 personen of meer aanwezig zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor hotels, restaurants, bioscopen, theaters en evenementen.

80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page