top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Groene paspoort' is in Israël weer nodig voor bezoek aan evenementen met meer dan 100 mensen


Screenshot YouTube


Het Groene Paspoort van het ministerie van Volksgezondheid , dat vorige week werd goedgekeurd, is vanmorgen, donderdagochtend weer in werking getreden voor evenementen waar meer dan 100 personen bij aanwezig zijn.


Het Groene Paspoort is een digitale app die iedereen in zijn smartphone krijgt toegzonden met daarop ID-nummer, en data van vaccinatie.


Het plan stelt dat elke burger ouder dan 12 jaar, en volgens de Israëlische richtlijnen in aanmerking komt voor het COVID-19-vaccin, een vaccinatiecertificaat nodig heeft om toegang te krijgen tot evenementen met 100 of meer mensen in een binnenruimte.


Deze omvatten sportevenementen, hotels en toeristische attracties, conferentie- en gebedshallen, sportscholen en studio's, concerten, toneelstukken, restaurants en bars met meer dan 100 personen.


Niet-gevaccineerde volwassenen die niet hersteld zijn van COVID moeten een negatieve COVID-test overleggen om deze bijeenkomsten te betreden.


Bij bruiloften en andere vieringen die onderworpen zijn aan de 'Happy Badge' , die bedoeld is om infectie te minimaliseren bij evenementen waar van deelnemers wordt verwacht dat ze samen dansen, eten en zich mengen, moeten kinderen onder de 12 jaar ook een negatieve COVID-test overleggen.


Volgens het schema moet de negatieve virustest vanaf 8 augustus een 24-uurs snelle test zijn om binnen te komen, in tegenstelling tot de huidige 72-uurs PCR-test die gratis beschikbaar is voor Israëli's via hun zorgverzekeraar.


Volgens het schema kunnen kinderen en degenen die om onderliggende gezondheidsredenen niet kunnen vaccineren de nieuwe snelle test nog steeds gratis krijgen, maar andere volwassenen zullen moeten betalen om de dienst te gebruiken.


Tot nu toe zijn 5.346.013 Israëlis tweemaal gevaccineerd tegen het COVID-19 virus.65 weergaven3 opmerkingen

3 Comments


Daniël Brinkman
Daniël Brinkman
Jul 29, 2021

hoe zit het met mensen die vanaf buiten Israel komen, kunnen die ook een green passport tijdeijk aanvragen? gr. Daniel

Like
Daniël Brinkman
Daniël Brinkman
Jul 29, 2021
Replying to

dan wacht ik nog geduldig af..

Like
bottom of page