top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

2.260 nieuwe besmettingen - mogelijk volgende week 3e vaccinatie voor 65+ en mensen met risico


Ter illustratie. Foto via Wix


Volgens woensdagochtend bekend gemaakte cijfers van het ministerie van Volksgezondheid, zijn er in de voorafgaande 24 uur 2.260 nieuwe virusbesmettingen in Israël bijgekomen. Ondertussen is bekend geworden dat vandaag zo goed als zeker zal worden besloten om volgende week te beginnen met het geven van een derde vaccinatie aan mensen boven de 65 jaar en degenen met onderliggende ziekten.


Op dinsdag werden 105.918 mensen getest op het virus, waarbij 2,38% , 2.260 mensen, positief, werd getest, waardoor het aantal actieve patiënten met COVID-19, voornamelijk de Delta variant, nu op 14.365 staat, hiervan zitten 31 in de quarantainehotels en 258 zijn in de ziekenhuizen opgenomen.


Van hen worden 153 aangemerkt als ernstig, terwijl 35 in kritieke toestand zijn met 28 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental is op 6.461 blijven staan.


Van de ernstig zieke patiënten is ongeveer 67% gevaccineerd en van alle patiënten is 60% gevaccineerd. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is één kind met het virus in het ziekenhuis opgenomen en liggen er in de ziekenhuizen 6 zwangere vrouwen, van wie 3 zijn ingeënt. Van deze zes verkeren er 3 in kritieke toestand.


Een steeds hoger percentage van de besmette personen heeft het virus opgelopen in het buitenland, zegt het ministerie van Volksgezondheid.


Volgens Hebreeuwse media is het zo goed als zeker dat Israël het eerste land zal zijn waar zal worden begonnen met het geven van een derde vaccinatie van het Pfizer en/of Moderna vaccin aan de bevolking boven 65 jaar en aan mensen met onderliggende ziekten.


Opgemerkt moet worden dat als dit besluit zal worden genomen door het ministerie van Volksgezondheid dit zal worden genomen op basis van bevindingen en onderzoeken van Israëlische experts en zonder overleg met buitenlandse instanties zoals de Amerikaanse FDA.


De Hebreeuwse krant Yedioth Ahronoth melde vanmorgen dat indien het besluit vandaag zal worden genomen, de ziekenfondsen al volgende week kunnen beginnen met het vaccineren van de daarvoor in aanmerking komende leden.


Momenteel wordt er een begeleidende informatiecampagne over dit onderwerp ontwikkeld met als doel vaccinatie aan te moedigen.


99 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page