top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

2020 was een topjaar voor het innovatie-ecosysteem van Tel Aviv


Beurs van Tel Aviv. Screenshot YouTube


Ondanks de pandemie van het coronavirus zag het toonaangevende hightech-ecosysteem in Tel Aviv in 2020 een aanzienlijke groei, volgens een rapport van het Tel Aviv-Yafo Municipality Center for Economic & Social Research, Tel Aviv Global & Tourism en IVC Research Center .


In de afgelopen vijf jaar is het aantal technologiebedrijven dat actief is in Tel Aviv met 25% gegroeid, vergeleken met een toename van 16% in heel Israël. De stad heeft nu 2.865 technologiebedrijven, waaronder 115 R&D-centra van multinationale ondernemingen. aldus ISRAEL21C.


Andere belangrijke bevindingen uit het rapport zijn:


• Tel Aviv herbergt 29% van alle technologiebedrijven in Israël. De helft zijn startups, 40% bevindt zich in de mid-stage of pre-scale, 6% zijn scale-ups en volwassen bedrijven, en 4% zijn multinationale R&D-centra.

• Scale-ups bieden werk aan 54% van het personeelsbestand in het technische ecosysteem van Tel Aviv. Over het algemeen zijn de technologiebedrijven van Tel Aviv goed voor 20% van het Israëlische technische personeelsbestand en genereren ze bijna de helft van het totale volume aan investeringen en exits.

• Investeringen in technologiebedrijven in Tel Aviv stegen tot een recordbedrag van $ 6,8 miljard, 34% hoger dan in 2019, en waren goed voor 48% van alle investeringen in Israëlische technologiebedrijven.

• Buitenlandse investeerders uit 35 landen hebben 68% van de totale investeringen in Tel Aviv-bedrijven in handen.

• De hightech exits uit Tel Aviv (fusies en overnames) bereikten een record van $ 4,43 miljard, een stijging van 20% ten opzichte van 2019 en 46% van alle Israëlische exits naar waarde.

• Van de 20 tech-eenhoorns in Tel Aviv, werden er 14 in 2020 unicorns.

• Drie bedrijven uit Tel Aviv voltooiden IPO's op toonaangevende beurzen: NYSE, Nasdaq en Euronext.

• Tussen 2016 en 2020 was er een groei van 44% in het aantal investeerders in Tel Aviv. Dat omvat een toename van 89% van het aantal VC-fondsen en een toename van 70% van het aantal risicokapitaalbeheermaatschappijen.

• Ongeveer 60% van de investeringen in Tel Aviv-bedrijven ging naar scale-up bedrijven, 30% naar de pre-scale bedrijven en 10% naar early-stage bedrijven.

• De leidende hightechclusters in Tel Aviv in 2020 waren AI (artificial intelligence), fintech, big data en SaaS (software as a service).Uit het Tel Aviv Innovation Ecosystem Rapport


"Door het rapport wordt het duidelijk dat uitstekend menselijk kapitaal een van de belangrijkste redenen is voor het succes van het ecosysteem", zei burgemeester Ron Huldai.


“Het talent van Tel Aviv is een magneet voor multinationale ondernemingen en buitenlandse investeerders die toetreden tot de groeiende lokale scene van innovators. De technische industrie heeft gedurende dit uitdagende jaar haar waarde voor onze stad en ons land bewezen, terwijl haar geavanceerde ideeën en ontwikkelingen voorop blijven lopen op het gebied van wereldwijde innovatie.”


Uit het Tel Aviv Innovation Ecosystem rapport

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page