israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

25 terreurverdachten opgepakt, Palestijn die explosieven gooide doodgeschoten


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Afgelopen nacht en vanmorgen hebben IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie antiterreuractiviteiten uitgevoerd op een aantal locaties in Judea en Samaria en in de Jordaanvallei, waaronder de steden Dura, Hares, Dayr al'Asal alFawqa, Beita el-Foka , en in de stad Tulkarm.


Soldaten voerden terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in de steden al-Eizariya, Sawahera al-Sharqiya, Abu Dis en ash-Sheikh Sa'd en arresteerden acht personen die verdacht werden van terroristische activiteiten. Daarnaast hebben de soldaten een pistool, drie magazijnen en een M-16 geweer gelokaliseerd en in beslag genomen. Tijdens de activiteit in de stad al-Eizariya werden ongeveer 6.000 Shekel (€ 1.768), bestemd voor terroristische activiteiten, in beslag genomen.


In de stad Nablus werd een M-16-geweer gevonden en werd een persoon aangehouden die verdacht werd van terroristische activiteiten.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens de antiterreuractiviteiten van de soldaten in de stad Yamun schoten een aantal verdachten met scherp op IDF-soldaten, die met vuur reageerden.


Bovendien voerden de soldaten terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in de stad Bil'in en in de stad Qalqilya. De soldaten namen munitie in beslag en arresteerden vier personen die verdacht werden van terroristische activiteiten.


Tegelijkertijd voerden de soldaten terrorismebestrijding uit in de stad Silwad en arresteerden vijf personen die verdacht werden van terroristische activiteiten.


De soldaten voerden ook terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in het Al Fara kamp en arresteerden een persoon die verdacht werd van terroristische activiteiten. Tijdens de activiteit werd een explosief geslingerd en werd er met scherp op de soldaten geschoten. De soldaten reageerden met scherp. We zijn op de hoogte van berichten over een dode Palestijn.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


In totaal zijn er 's nachts 25 verdachten aangehouden, welke samen met de in beslag genomen wapens, voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidstroepen.


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws