top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

2e dag getuigenis: "Geef Sara wat ze wil behalve een appartement" zei Netanyahu tegen assistent


Hadas Klein komt de rechtbank binnen. Screenshot YouTube


Op de tweede dag van haar getuigenis, beschreef Hadas Klein woensdag in de rechtbank van Jeruzalem hoe haar baas, Hollywood-producent Arnon Milchan, de hulp van voormalig premier Benjamin Netanyahu vroeg en kreeg bij het verkrijgen van een langdurig Amerikaans visum.


In haar getuigenis zei Klein dat Netanyahu en zijn staf Milchan in verband brachten met de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en dat hij er uiteindelijk in slaagde het 10-jarige visum te verkrijgen, aldus Times of Israel.


Ze zei dat ze was ingeschakeld om Milchan te helpen bij een poging zijn visum te vernieuwen in december 2013 nadat de producent was afgewezen tijdens een ontmoeting met Amerikaanse functionarissen.


Ze beschreef hoe Milchan aan Netanyahu had gevraagd hem aan John Kerry voor te stellen, wat er uiteindelijk toe leidde dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Milchan rechtstreeks belde. "Op een dag kreeg ik een telefoontje uit het buitenland, het was John Kerry die me zelf belde", zei ze. Milchan sliep op dat moment, maar uiteindelijk verbond Klein de twee telefonisch.


"Op een bepaald moment in 2014 kreeg Arnon het 10-jarige visum dat hij wilde", zei Klein.


Netanyahu belde haar midden in de nacht terug en vertelde haar: "Waar maakt Milchan zich zorgen over? Er wordt voor gezorgd.”


"Netanyahu deed een rechtstreeks verzoek aan een medewerker van miljardairmagnaat Arnon Milchan om Sara Netanyahu alle geschenken te geven waar ze om vroeg, behalve een gratis appartement, en verzekerde haar dat het legaal was", zei Klein woensdag in de rechtbank van Jeruzalem.


"De heer Netanyahu belde me vanuit zijn kantoor', zei Milchan's assistent Hadas Klein. “Ik zei tegen hem dat ik onterecht was geconfronteerd met dreigend geschreeuw door Sara Netanyahu, en dat ik een heel moeilijk telefoontje had gekregen over iets waar ik niets verkeerds had gedaan. Hij zei tegen me dat ik het gewoon niet begreep,' en dat Klein aan Sara alle sigaren en champagne moest geven die ze wilde, omdat ze het hadden laten goedkeuren door een juridisch adviseur.


"Ik werk niet voor uw vrouw", zei Klein tegen Netanyahu.


Tijdens het telefoongesprek vertelde Netanyahu haar dat het verstrekken van luxegoederen aan zijn vrouw Sara niettemin legaal was, getuigde Klein.


Bij een andere gelegenheid vertelde Klein dat Milchan haar had verteld dat Netanyahu hem rechtstreeks had gebeld om Sara te vragen een halsketting en een ring met kostbare edelstenen te kopen.


“Er gaan twee maanden voorbij en op een dag vraagt ​​ze of ik naar Caesarea mag komen, aangezien Netanyahu de aankoop heeft goedgekeurd. Ik heb het Milchan verteld en hij zei dat er geen keus was." Klein kocht de gevraagde sieraden voor zo'n $ 2.000, getuigde ze.


Dit alles speelde zich af toen Milchan het beu was geworden om in de loop der jaren "geschenken" te eisen, en Klein vertelde Sara dat ze moesten stoppen met het geven van de geschenken of het volume moesten verminderen omdat ze verdachte vragen kregen van hun accountant over de wettigheid.


Klein getuigde ook hoe Milchan om advies vroeg van een andere tycoon-miljardair-bondgenoot van Netanyahu, Sheldon Adelson, over hoe de specifieke soorten sigaren te verkrijgen die Netanyahu wilde, maar tegen lagere kosten.


Adelson stierf tijdens het onderzoek naar Netanyahu, maar had al bij de politie getuigd over Case 2000, de Yediot Aharonot-Israël Hayom-affaire, aldus The Jerusalem Post.

98 weergaven0 opmerkingen
bottom of page