israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

3.843 nieuwe COVID-19 besmettingen - vanaf zondag geldt alleen Groen Paspoort


Ter illustratie. Foto Mika Baumeister in Unsplash


Uit de vanmorgen door het ministerie van Volksgezondheid gebubliceerde cijfers blijkt dat er in afgelopen 24 uur 3.843 nieuwe virus patiënten zijn bijgekomen. Zondag 8 augustus gaan er nieuwe beperkingen gelden in Israël waarbij toegang tot bijeenkomsten en plaatsen, zoals bijvoorbeeld restaurants en theaters, het Groene Paspoort verplicht is en niet-gevaccineerden een negatieve test moeten kunnen aantonen.


In de afgelopen 24 uur zijn 116.040 mensen op COVID-19 getest, hiervan bleek, 3,79%, ofwel 3.843 mensen, positief te testen, waardoo er nu 27.525 actieve coronapatiënten in het land zijn, het merendeel besmet met de Deltavariant.


Van hen zitten er 38 in in een quarantainehotel, en zijn er 477 in een ziekenhuis opgenomen, met 253 van hen als zijnde ernstig, en 65 in kritieke toestand waarvan 52 zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental staat nu op 6.509.


Vanaf komende zondag 8 augustus moet iedereen die een negatieve test nodig heeft de kosten daarvoor zelf betalen.


Vanaf zondag zullen bijeenkomsten van elke omvang, binnen en buiten, beperkt zijn tot degenen die zijn ingeënt, hersteld van het virus of die een negatieve COVID-test presenteren, volgens het Groene Paspoort systeem, dat zich ook zal uitstrekken tot hotels, restaurants en sportscholen.overleggen. Vanaf 20 augustus zal dit ook gelden voor kinderen met de leeftijd tot 12 jaar.


Voor gebedsruimten wordt een uitzondering gemaakt en kunnen tot 50 mensen daaraan deelnemen zonder dat daar enige beperking voor geldt.


Verder geldt vanafzondag dat bij binnen- of buiten bijeenkomsten met meer dan 100 mensen een mondkapje verplicht is.

84 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws