top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

3-D printing gigant tekent deal voor ontwikkeling van plantaardige borstimplantaten


Een borstimplantaat op mensenmaat, geprint met Stratasys P3 3D-printtechnologie en de bioink van CollPlant. Foto met dank aan Business Wire via ISRAEL21C


Twee in Israël gevestigde bedrijven - 3D-printbedrijf Stratasys en regeneratief en esthetisch medicijnbedrijf CollPlant - hebben onlangs een deal getekend om plantaardige technologieën te ontwikkelen voor weefselregeneratie en orgaanproductie.


De eerste joint venture is het bio-fabriceren van veilige borstimplantaten met behulp van Stratasys' P3 bioprinter en CollPlant's bioinks afgeleid van collageen.


De implantaten zouden het natuurlijke borstweefsel van een individu regenereren zonder een immuunrespons op te wekken, zoals vreemde materialen vaak doen.


Als de ontwikkeling succesvol is, zal het een revolutionair alternatief zijn voor zowel esthetische als reconstructieve procedures.


Op dit moment vertegenwoordigen borstreconstructie- en vergrotingsprocedures de op één na meest voorkomende plastische chirurgieprocedure ter wereld. Veelgebruikte synthetische siliconenimplantaten brengen een hoog risico op complicaties met zich mee.


Stratasys CEO Yoav Zeif zei tegen ISRAEL21C dat de samenwerking met CollPlant "ons in staat zal stellen om de industrialisatie van bioprinting voor regeneratieve geneeskunde te versnellen, en we kijken uit naar de succesvolle commercialisering van CollPlant's nieuwe regeneratieve borstimplantaten en daarbuiten."


CollPlant CEO Yehiel Tal zei tegen ISRAEL21C dat het bedrijf "verheugd is om samen te werken aan dit transformatieve initiatief."


"Wij geloven dat ons op rhCollagen gebaseerde regeneratieve implantaat het potentieel heeft om de uitdagingen van bestaande borstprocedures te overwinnen die siliconenimplantaten of autologe vetweefseloverdracht gebruiken," voegde Tal eraan toe.


In januari voltooide CollPlant met succes een studie met grote dieren voor zijn 3D-biogeprinte regeneratieve borstimplantaten pilot. Het bedrijf is van plan om in de tweede helft van dit jaar een vervolgdierstudie te starten.49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page