top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

3 politieagenten gewond bij steekpartij in Oude Stad van Jeruzalem; terrorist voorgoed uitgeschakeld


Foto via Magen David Adom (MDA)


Drie Israëlische politieagenten zijn gewond geraakt bij een aanval door een terrorist gewapend met een mes in de oude stad van Jeruzalem, vlak bij de Tempelberg, zei de Israëlische politie donderdagochtend.


Volgens de politie zagen agenten de man zich verdacht gedragen bij de ingang van de IJzeren Poort naar de Tempelberg en begonnen ze hem te ondervragen.


"Tijdens het verhoor van de verdachte trok hij een mes en stak een van de agenten in zijn bovenlichaam", aldus de politie.


Twee andere officieren openden het vuur op de aanvaller, later genoemd als de 20-jarige Bader Amer uit de wijk Beit Hanina in Oost-Jeruzalem, en hij werd kort daarna ter plaatse doodverklaard, aldus The Times of Israel.


De aanval vond plaats in de buurt van de Tempelberg. De poorten van de heilige plaats werden kort na de aanval gesloten, meldden Israëlische media.


Een andere agent werd geraakt door granaatscherven van geweervuur ​​gericht op de terrorist, meldde Ynet. De terrorist werd ter plaatse doodgeschoten door agenten. Een andere agent zou snijwonden aan zijn ledematen hebben opgelopen, meldden de hulpdiensten.


Het bij de steekpartij gebruikte mes. Foto Israëlische politie


De twee agenten, 30 en 25 jaar oud, werden in lichte tot matige omstandigheden naar het Shaare Zedek ziekenhuis gebracht, zeiden medische functionarissen.


Een derde officier die licht gewond was geraakt bij het incident – ​​er was geen onmiddellijk bericht over hoe – werd naar het Hadassah Mount Scopus ziekenhuis gebracht, zeiden politie en medici.


144 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page