top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

36 hebben de IAF-pilotenopleiding afgerond en krijgen 23 juni hun brevet


De nieuwe piloten. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De diploma-uitreiking van Flight Course No. 184 vindt plaats op donderdag 23 juni 2022 op de Air Force Base waar de wings zullen worden uitgereikt aan afgestudeerden.


De ceremonie zal worden bijgewoond door de president van Israël Yitzhak Herzog, de premier Naftali Bennett, de stafchef van de IDF luitenant-kolonel Aviv Kochavi, de commandant van de luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar, en de families van de afgestudeerden.


De pilotenopleiding wordt dit jaar afgerond door 36 cursisten - 33 mannen en drie vrouwen na een opleiding die drie jaar in beslag nam. De afgestudeerden zullen toetreden tot de speerpunt van de IDF en de operationele activiteiten van de luchtmacht in de komende jaren leiden, als onderdeel van de inspanningen om Israël en zijn burgers te beschermen.

De drie nieuwe vrouwelijke piloten. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De diploma-uitreiking van de pilotenopleiding vind dit keer plaats ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de vredesoorlog in Galilea, waarbij de vliegtuigbemanningen met professionaliteit en lef optraden met behoud van luchtoverwicht. Een van de belangrijkste bewegingen van de oorlog was Operatie Aretz 19, waarbij vliegtuigen van de luchtmacht de Syrische grond-luchtraketten zwaar raakten en ongeveer 23 vliegtuigen van de Syrische luchtmacht neerschoten.


60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page