top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

40 officieren uit 17 landen kregen een glimp van de trainingsmethoden van de IDF


Foto IDF-woordvoerder


Van Japan en Cyprus tot de Filippijnen en zelfs Frankrijk verzamelden officieren van legers over de hele wereld zich in december in het National Land Training Center van de IDF met als doel te leren van de IDF-trainingsmethoden.


Het gebeurt niet elke dag dat 40 officieren, uit legers van over de hele wereld in dezelfde Hummer reizen - maar twee weken geleden gebeurde het. Buitenlandse delegaties kwamen naar het kloppende hart van training en opleiding in de IDF, Little Gaza, om kennis te maken met de technieken en ontwikkelingen van de IDF. Zo'n 17 landen, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten, Italië, Japan en Oeganda, kregen een speciaal voorproefje van de mogelijkheden achter de schermen van de grondtroepen.


In één intensieve week toerden de officieren door verschillende bases en werden ze blootgesteld aan een verscheidenheid aan vaardigheden en gereedschappen: gepantserde voertuigen, gevechtstechnische middelen, simulatoren, oefeningen van infanterietroepen, toegang tot simulaties, oorlogvoering in bebouwde kom gebieden, training over gevechtsstrategie en nog veel meer.


Foto IDF-woordvoerder


De delegaties waren samengesteld uit officieren van majoor tot kolonel, om zo een gezamenlijke leeromgeving te creëren. "Dit is een situatie die een leerzaam discours creëert, waarin ze ons ook punten kunnen geven voor het stroomlijnen van onze methoden", legt majoor Yaakov Farnes, directeur economie en internationale training uit. "Hoe meer wij, als legers, samenwerken, hoe meer je een leerzaam discours creëert en we zullen ons samen ontwikkelen - we zullen er meer uit halen."


"We creëren een netwerk om te leren, kennis en sterke banden te delen en de landen ertoe te brengen elkaar te ondersteunen - of het nu in tijden van nood is of in de dagelijkse training," zegt hij, "dit is een integraal onderdeel van het land's militaire en nationale veerkracht."

Foto IDF-woordvoerder


Op de piekdag van de expeditieweek kwamen de officieren aan op de Tzalim-basis in het zuiden van het land, waar ze een overzicht kregen en daar de speciale simulatoren leerden kennen, die schietsituaties simuleren, commando voeren, een bebouwde kom overnemen gebied en meer. En nadat ze de theorie begrepen - op zichzelf experimenteerden.


Toen ze aan boord gingen van de Emirs op weg naar de MALA (trainingsfaciliteit voor stedelijk terrein), die een dorp simuleert, keken de leden van de delegatie naar infanteriesoldaten tijdens een 'natte' oefening en waren onder de indruk van de logistieke enveloppe, de activiteit en de manier waarop waarin de trainers real time het selectievermogen van de krachten in het veld controleerden.

Foto IDF-woordvoerder


"De IDF is een centrum van wereldwijde kennis", concludeerde majoor Ferns, "net zoals we lessen trekken uit onze vorige oorlogen en onze training dienovereenkomstig verbeteren, zo komen mensen van over de hele wereld naar ons toe om onze conclusies te begrijpen, samen met ons te leren en te ontwikkelen.
87 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page