top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

423 nieuwe besmettingen op zondag; vaccinatie jongeren hervat


Ter illustratie. Foto via Wix


Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft maandagochtend bekend gemaakt dat in de voorafgaande 24 uur 423 nieuwe besmettingen zijn geconstateerd. Daarnaast werd aangekondigd dat na een stop van 24 uur, het vaccineren van jongeren zal worden hervat nu op 1 augustus een nieuwe voorraad Pfizer vaccins zal worden geleverd.


Op zondag werden 59.108 mensen op COVID-19 getest waarbij 0,8% positief testte, of wel 423 nieuwe besmettingen erbij.


Er zijn nu 4.097 besmette patiënten in het land waarvan er 81 in de ziekenhuizen liggen. 47 van hen als zijn ernstig waarvan 18 als kritiek worden gedefinieerd met 13 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental is met 2 gestegen en staat nu op 6.438.


Nu er een nieuwe deal met Pfizer is, waarbij op 1 augustus een nieuwe voorraad vaccins zal arriveren, wordt vandaag na een stop van 24 uur het vaccineren van jongeren tussen 12 - 15 jaar, hervat.


,De nieuwe directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Nachman Ash, vertelde aan Channel 12 News op zondagavond dat Israël heeft ingestemd met het geven van een derde booster COVID vaccinatie aan degenen met een verzwakt immuunsysteem.


Het zou gaan om enige tienduizenden Israëlis, waarbij werd opgemerkt dat overwogen wordt om iedereen boven de 60 jaar ook een booster shot te geven, alhoewel er werd bijgezegd dat dit waarschijnlijk niet op korte termijn zal zijn.


Verder heeft het ministerie van Volksgezondheid aanbevolen kinderen jonger dan 12 jaar met ernstige reeds bestaande aandoeningen, ook te vaccineren. Deze aanbeveling moet nog worden goedgekeurd door de regering.


Voor de rest blijft het dragen van een mondkapje in alle publieke ruimten verplicht en worden mensen die nog niet zijn gevaccineerd dringend opgeroepen dit alsnog te laten doen. Met name in de groep 50 plussers zijn nog enige honderdduizenden die zich niet willen laten vaccineren.54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page