top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

478 nieuwe besmettingen op donderdag; na vaccinatie geen ernstige bijwerkingen bij kinderen

Bijgewerkt op: 7 dec. 2021


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Uit de vrijdagochtend door het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakte Covid-19 cijfers blijkt dat er in de Israëlische ziekenhuizen nog slechts 146 virus patiënten liggen. Tegelijkertijd melde de nieuwssite Ynet dat er geen meldingen zijn geweest van ernstige bijwerkingen bij kinderen tussen de 5 en 11 jaar die zijn gevaccineerd.


Op donderdag werden in Israël 89.518 mensen op Covid-19 getest, hiervan bleken 478 (0,54%) besmet te zijn met het virus.


In totaal zijn er 5.369 actieve patiënten in het land, 215 minder dan op woensdag. Hiervan zijn er 146 in een ziekenhuis opgenomen, 5 minder dan op woensdag, waarvan er 112 als ernstig ziek worden aangemerkt met 66 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er is niemand overleden de afgelopen 24 uur, zodat het dodental blijft staan op 8.199.


Ondertussen meldt de nieuwssite Ynet dat tien dagen nadat Israël zijn campagne startte om jonge kinderen te vaccineren, er geen meldingen zijn geweest van ernstige bijwerkingen bij gevaccineerde.


De nieuwssite heeft contact opgenomen met het ministerie van Volksgezondheid en met alle gezondheidsorganisaties die de vaccinaties toedienen, en ze zeiden allemaal dat er geen meldingen waren van significante problemen bij de ruim 60.000 kinderen die het voor kinderen ontwikkelde Pfizer-BioNTech-vaccin inmiddels toegediend hebben gekregen.


Dr. Roni Farber, hoofd volksgezondheid bij de Meuhedet HMO, vertelde Ynet dat de meerderheid van de kinderen die de vaccinatie in Israël kregen helemaal geen bijwerkingen meldden, er zijn enkele geïsoleerde gevallen van matige koorts geweest. Dit zijn de enige meldingen die we de afgelopen week hebben ontvangen, maar dit zijn geïsoleerde gevallen.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd:


55 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page