top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

5 kinderen en 7 vrouwen vrijgelaten, onder hen Ofir Engel


Foto via KAN nieuws


In de 6e ronde zijn na 54 dagen, 5 kinderen en 7 vrouwen vrijgelaten uit Ha,as gevangenschap.

Hieronder de volledige lijst met details door gebruikmaking van informatie van KAN News:


Ofir Engel, 17


Ofir, een inwoner van kibboets Ramat Rachel, logeerde bij zijn vriendin Yuval Sharabi die in kibboets Bari woont. Samen met Ofir werd Yossi, de vader van Yuval, die in gevangenschap bleef, ontvoerd. Zijn familieleden vertellen over hem: "Hij is een basketbalspeler, een onschuldige jongen die naar zijn vriendin in Bari is gegaan en van ons is weggenomen. Er zijn geen woorden om deze gruwel te beschrijven en hoe we hiervan zullen genezen."

Ofir kreeg tijdens zijn gevangenschap het Nederlands staatsburgerschap.


Raya Rotem, 54 jaar oud


Zij werd ontvoerd uit de schuilplaats in haar huis in Kibboets Be'eri. Haar dochter, de 13-jarige Hila Rotem, werd in de 2e ronde vrijgelaten en zei dat ze tijdens de gevangenschap samen waren - maar twee dagen voor haar vrijlating werden gescheiden waren.


Raz Ben Ami, 47 jaar oud


Raz werd ontvoerd uit kibboets Be'eri met haar echtgenoot Ohad, die in gevangenschap bleef. Nathalie Ben Ami, de dochter van het echtpaar, vertelde over hen: “Ik kreeg een bericht van mijn ouders dat de terroristen hen hadden gepakt en sindsdien heb ik het contact met ze verloren. Mijn moeder is ziek, ze heeft hersentumoren, het is heel belangrijk dat ze haar haar medicijnen brengen, zonder dat ervaart ze ondraaglijke pijn omdat de tumoren op haar zenuwstelsel drukken."


Jordan Roman, 36 jaar oud


Jordan werd ontvoerd uit kibboets Be'eri, waar ze met haar man Alon en haar dochtertje Gefen ging eten tijdens de feestdagen. Nadat ze alle drie waren gevangengenomen door terroristen, en vlak voordat hij de Gazastrook binnenkwam, wist Alon te ontsnappen met een wijnstok in zijn armen. Jordan probeerde ook te ontsnappen, maar zonder succes.


Liat Atzili, 49 jaar oud


Liat is een lerares, een inwoner van kibboets Nir Oz, die uit de kibboets werd ontvoerd.


Moran Stella Yanai, 40 jaar oud


Moran werd ontvoerd tijdens het vieren van Smchat Thora. Haar broers Leon en Lea Yanai vertelden over haar: “Op zaterdagochtend, toen de aanvallen begonnen, sprak ze met mijn vader en vertelde hem dat er op ze werd geschoten en dat ze wegliepen. Ze waren erg in de war, ze zat in een paniek, buiten adem. Ze was echt doodsbang en je kon de schoten horen."


Liam Orr, 18 jaar oud


Liam werd ontvoerd uit kibboets Reim. Hij is de neef van Alma en Noam Or die samen met hun vader Dror uit kibboets Be'eri zijn ontvoerd. De twee jonge mannen werden in de tweede ronde vrijgelaten.


Itai Regev, 18 jaar oud


Itai, een inwoner van Herzliya, werd samen met zijn zus, Mia Regev, ontvoerd van het muziekfestival in Reim. Mia die vrijgelaten in de tweede ronde van de deal - terwijl hij in gevangenschap bleef.


Amit Shani, 16 jaar oud


Amit verbleef met zijn moeder en zussen in de schuilkamer in hun huis in Kibboets Be'eri. Hamas-terroristen braken in het huis in en ontvoerden hem samen met twee andere inwoners van de kibboets naar de Gazastrook.


Gali Tarshchansky, 13 jaar oud


Gali was samen met haar 15-jarige broer Lior in de schuilkamer in haar huis in Kibboets Bari. Terwijl de terroristen probeerden de deur van de schuilkamer probeerden open te breken, ontsnapten de twee door het raam en gingen uit elkaar. Lior werd vermoord en Gali werd ontvoerd naar Gaza.


Jelena Trupanov (50) en haar moeder Irena Teti (73)Irena en haar dochter Yelena werden ontvoerd uit kibboets Nir Oz en hebben naast het Israëlische staatsburgerschap ook het Russische staatsburgerschap. Ze erden vrijgelaten als gebaar naar president Putin en zaten niet in de 6e ronde. In de video die de terroristische organisatie op 30 oktober publiceerde, werd Yelena gezien naast Daniel Aloni en Ramon Kirsht – twee ontvoerde mensen die al werden vrijgelaten. Irena's echtgenoot, Vitali, werd op Zwarte Zaterdag vermoord en haar zoon Sasha zit nog steeds in gevangenschap.


374 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page