top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

50 jaar na de Jom Kipoeroorlog: KKL – JNF foto archief onthult voor het eerst zeldzame foto’s


Foto KKL-JNF


Met tanks, artillerie en soldaten in loopgraven: ter ere van de 50e verjaardag van de Jom Kipoeroorlog onthult het fotoarchief van KKL – JNF zeldzame foto’s van een van de belangrijkste oorlogen die Israël ooit heeft meegemaakt.


Foto KKL-JNF

De Jom Kipoeroorlog brak uit op Jom Kipoer, 6 oktober 1973, met een aanval van Arabische legers op Israël, geleid door Syrië en Egypte, met steun van Arabische staten, voornamelijk Irak en Jordanië.


Foto KKL-JNF

De oorlog vond voornamelijk plaats op het Sinaï-schiereiland en de Golanhoogvlakte en duurde tot 24 oktober 1973, toen het staakt-het-vuren van kracht werd.


Foto KKL-JNF


Nu, 50 jaar later, onthult KKL - JNF zeldzame foto's van soldaten van het Israëlische leger uit de oorlog die voor altijd zijn stempel op het Israëlische erfgoed heeft gedrukt.


Foto KKL-JNF


Efrat Sini, directeur van de archiefafdeling van KKL-JNF zegt : "Op de 50e verjaardag van de noodlottige Jom Kipoeroorlog onthult het archief van KKL-JNF voor het eerst foto's die de soldaten van de IDF weergeven die dapper vochten in intense gevechten om vele dagen. De fotografiecollectie van KKL - JNF omvat belangrijke nationale documentaire momenten, waaronder uit de oorlogen in Israël.112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page