top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

6 dingen die je vandaag kan doen om de C02 uitstoot te verminderen


Foto via OECD


“Er is niets dat iedereen kan nalaten om de planeet te redden”, zegt Yuri Tsitrinbaum, medeoprichter van de Israëlische klimaattechnologie-startup Bomvento tegen ISRAEL21c.


“Als we de uitstoot willen terugdringen, moeten we ons best doen om het gebruik van energie uit fossiele brandstoffen te vermijden binnen de beperkingen en eisen van ons individuele leven, en om de bedrijven waar we van kopen onder druk te zetten om efficiënte strategieën voor het koolstofvrij maken te adopteren”, zegt hij.


“Hoewel persoonlijke keuzes zoals het afstappen van vleesconsumptie, het verminderen van vliegreizen en het adopteren van duurzamere praktijken een positieve impact kunnen hebben, moeten ze worden aangevuld met bredere systemische veranderingen en technologische innovaties”, voegt hij eraan toe.


Hoe kunnen we deze enorme uitdaging het hoofd bieden? Tsitrinbaum stelt zes individuele acties voor die een verschil maken.


1. Verminder het verbruik

Minder consumeren is een van de meest effectieve manieren om de persoonlijke uitstoot te verminderen. Dit omvat onder meer het kopen van minder materiële goederen, het verminderen van de vleesconsumptie en het minimaliseren van voedselverspilling.


2. Schakel over naar koolstofarme alternatieven

Kies waar mogelijk voor koolstofarme alternatieven. Dit kan het gebruik van openbaar vervoer inhouden in plaats van autorijden, het verkiezen van hernieuwbare energiebronnen boven fossiele brandstoffen en het verkiezen van lokaal geproduceerd voedsel boven geïmporteerde producten.


3. Energie-efficiëntie

Implementeer thuis energiezuinige praktijken, zoals het gebruik van LED-verlichting, het goed isoleren van gebouwen en het upgraden naar energiezuinige apparaten.


4. Ondersteun hernieuwbare energie

Overweeg het installeren van zonnepanelen op uw eigendom of het ondersteunen van gemeenschapsinitiatieven op het gebied van hernieuwbare energie.


5. Verminder het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik

Minimaliseer het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik door te kiezen voor herbruikbare tassen, flessen en containers.


6. Pleit voor verandering

Neem deel aan belangenbehartigingsinspanningen om overheids- en bedrijfsacties aan te moedigen die duurzaamheid bevorderen en klimaatverandering bestrijden.

201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page