top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

98e Divisie en de IDF Special Forces Division opereren en voor het eerst in het hart van Khan Yunis


Foto IDF woordvoerder


De 98e Divisie, waartoe de Commando-eenheid en andere speciale troepen behoren, begon operaties in het gebied van Khan Yunis tegen de bolwerken van Hamas.


Binnen een paar uur doorboorden de soldaten de verdedigingslinies van de Khan Yunis Brigade, omsingelden deze en begonnen voor het eerst in het hart van het gebied te opereren. Vanaf het begin hebben de troepen tijdens gevechten en met luchtsteun een aantal terroristen geëlimineerd, ongeveer dertig tunnelschachten gelokaliseerd en vernietigd.De strijdkrachten hebben meerdere terroristische doelen in het gebied getroffen. De troepen vielen een post van een Hamas-bataljon binnen en vonden wapens en inlichtingenmateriaal. Tegelijkertijd omsingelen andere IDF-troepen de stad Khan Yunis.


De Commando-eenheid en de Givati-brigade arriveerden in het centrum van Khan Yunis en begonnen gerichte invallen in het hart van de stad. De soldaten hebben terroristen geëlimineerd, de terroristische infrastructuur vernietigd en wapens gelokaliseerd. Daarnaast werden terroristische doelwitten getroffen, waaronder een moskee die werd gebruikt als opslagplaats voor wapens.


Foto IDF woordvoerder


De Khan Yunis Brigade is een van de twee belangrijkste brigades van Hamas. De stad Khan Yunis is een bolwerk van terroristen en wordt gezien als een symbool van haar militaire en administratieve heerschappij. De gehele leiding van de terreurorganisatie Hamas – zowel militair als politiek – verspreidde zich in het gebied van Khan Yunis, waaronder Yahya Sinwar, Muhammad Sinwar en Muhammad Def. Momenteel wordt het gebied beveiligd door de 98th Division.

494 weergaven1 opmerking
bottom of page