top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Aanklachten ingediend tegen Druze soldaten voor gooien van een explosief naar een Palestijns huis


Foto van ontvoerde Druze. Screenshot YouTube


De Militaire Aanklager heeft zware aanklachten ingediend tegen twee Druze soldaten voor het gooien van een geïmproviseerd explosief naar een Palestijns huis in het gebied van de “Etzion” Brigade.


De soldaten werden beschuldigd van wapenproductie, zware opzettelijke mishandeling, opzettelijke schade aan eigendommen en het afzetten van het onderzoek. De beschuldigde militairen werden gearresteerd door de Marechaussee. Na het indienen van de aanklacht verzocht de Militaire Aanklager de Militaire Rechtbank om de aanhouding van de soldaten te bevelen tot het einde van de gerechtelijke procedure in hun zaak. In dit stadium is, met instemming van de verdediging, de detentie van de twee beklaagden verlengd tot 19 januari 2023. Op die datum zal naar verwachting een zitting op het verzoek van de aanklager plaatsvinden.


Volgens de ingediende aanklachten verzamelden de beklaagden en een extra soldaat een geïmproviseerd explosief en gooiden het in een druk huis in Al Fureidis. De daad werd gepleegd met de bedoeling brand in huis te stichten als een vorm van wraak voor de ontvoering van het lichaam van een jonge Israëliër in Jenin. De beklaagden gooiden enkele dagen eerder, op de dag na de ontvoering van het lichaam, ook stenen naar hetzelfde huis. Een aanklacht in de zaak tegen een derde soldaat zal de komende dagen worden ingediend.

82 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page