top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Aantal nieuwe dagelijkse besmettingen lijkt te stabiliseren, positiviteitspercentage testen 5,02%


Ter illustratie. Foto via Wix


Uit de vrijdagmorgen gepubliceerde cijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat op donderdag 6.083 nieuwe virus patiënten in Israël zijn bijgekomen. Daarmee lijkt het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen zich te stabiliseren, nu het al een aantal dagen rond de 6.000 per dag uitkomt.


Er werden op donderdag 129.509 mensen getest, en werden 6,083 van hen positief getest (5,02%) waardoor er nu 44.188 actieve patienten met COVID-19 in het land zijn, voornamelijk met de Deltavariant van het COVID-19 virus, waarvan er 88 in een quarantainehotel zitten en 758 in de ziekenhuizen zijn opgenomen.


Van hen worden 462 als zijnde ernstig ziek gedefinieerd. Dit is ongeveer 1% van het totaal aantal virus patiënten in het land waaruit blijkt dat vaccineren helpt in het voorkomen van ernstig ziek worden.


Er zijn 96 patiënten in kritieke toestand waarvan er 75 aan de beademing zijn aangesloten.


Het dodental is met 18 gestegen en staan nu op 6.511.


Vanaf vrijdag kunnen ook 50-plussers een derde vaccinatie krijgen, en blijken duizenden mensen zich in de vroege ochtend al te hebben gemeld voor een afspraak.


Inmiddels is de politie strnger gaan controleren op het zich houden aan de geldende regels, zo werden donderdag 64 mensen bekeurd voor schending van de quarantaine, kregen 72 mensen een bekeuring voor het zich niet houden aan de voorwaarden van het 'Groene Paspoort' en werden 1.927 mensen bekeurd voor het niet dragen van maskers in publieke ruimten.


55 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page