top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Acht gezochte verdachten aangehouden die van plan waren een terreuraanslag uit te voeren


Foto IDF woordvoerder


Aan het einde van een inlichtingen- en onderzoeksinspanning hebben de IDF en Shin Bet op de Birzeit Universiteit acht gezochte verdachten aangehouden die van plan waren in de nabije toekomst een terroristische aanslag uit te voeren.


De afgelopen maanden hebben de IDF en de ISA inlichtingen- en onderzoeksinspanningen geleverd om de activiteiten te dwarsbomen van terroristische cellen die bestaan uit universiteitsstudenten die opereren in de cellen van de terreurorganisatie Hamas, “de Kutla Islamia”, die opereren op universiteiten in Judea en Samaria.


Tijdens deze inspanning zijn een aantal terroristische cellen die actief zijn op de Birzeit-universiteit opgepakt voor onderzoek. Tijdens het ISA-onderzoek is geconcludeerd dat deze agenten zijn gerekruteerd door Hamas-agenten uit de Gazastrook en wapens en munitie hebben ontvangen die bedoeld zijn voor het uitvoeren van terroristische aanslagen op Israëlische doelen.


Tijdens een gezamenlijke IDF- en ISA-activiteit hebben de strijdkrachten vannacht (zondag) acht gezochte verdachten aangehouden die zich schuilhielden op de universiteitscampus van Birzeit. Volgens de bij de veiligheidstroepen bekende informatie zouden de gezochte verdachten binnen afzienbare tijd terroristische aanslagen gaan plegen. In de omgeving van de stad werd nog een gezochte verdachte aangehouden.


Tijdens de terrorismebestrijdingsactiviteit vonden de strijdkrachten opruiingsmateriaal, bestaande uit vlaggen van de terroristische organisatie Hamas en technologische apparaten.


Foto IDF woordvoerder


Dit is opnieuw een voorbeeld van hoe de terroristische organisatie Hamas legitieme instellingen gebruikt om terroristische activiteiten te bevorderen en als toevluchtsoord voor deze operaties te dienen.


IDF-soldaten arresteerden ook vier gezochte verdachten in de stad Khirbat Karme.


De gezochte verdachten en wapens zijn voor verdere afhandeling overgedragen aan de ISA. Er werden geen IDF-verwondingen gemeld. in de nabije toekomst een terroristische aanslag uit te voeren.


94 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page