top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Achter elke operatie zit software: leer de Mahan-eenheid kennen


Foto IAF


De meesten van ons weten dat de IDF een geavanceerd en baanbrekend technologisch systeem heeft, maar wist u dat er speciale software-eenheden in de luchtmacht zijn? De Ofek-eenheid in de luchtmacht vertegenwoordigt het snijvlak van softwareontwikkeling en heeft negen onderzeeërs. -eenheden die verantwoordelijk zijn voor kritieke systemen bij de luchtmacht. Een van de eenheden is de Mehan-eenheid, die softwaresystemen van nationaal belang ontwikkelt.


Soms is het gemakkelijk voor ons om ons alleen te concentreren op het uiteindelijke resultaat - het doelwit dat werd aangevallen, de raket die werd onderschept, de penetratie in het luchtruim van Israël die werd gedetecteerd. Maar wat stelt al die mensen die ervoor verantwoordelijk zijn in staat om hun missie uit te voeren? Achter elke functionaris die een technologisch systeem gebruikte om een ​​bepaalde taak uit te voeren, staat iemand anders die de software heeft ontwikkeld die hem in staat stelt dit te doen. De luchtmacht heeft een van de meest geavanceerde software-eenheden in de IDF. Wat gebeurt er in zo'n eenheid? Maak kennis met de eenheid Engineering Systems (Engineering Systems).


"Er bestaat niet zoiets als de systemen die niet werken"

"Het is mogelijk om Mehen te karakteriseren aan de hand van de systemen die we aan het ontwikkelen zijn, wat kritieke real-time systemen zijn," Fors Lt. Col. Roni, de commandant van de eenheid. "Er bestaat niet zoiets als dat ze niet zullen werken."


Onder de systemen die in de eenheid zijn ontwikkeld, is het mogelijk om er enkele over te vertellen. Bijvoorbeeld het "Lapid Blue"-systeem, dat de luchtkaart van het vliegtuig in de lucht van Israël weergeeft en wordt gebruikt door de controllers in de Israel Defense Forces (Regional Control Units). Een ander systeem is verbonden met verschillende sensoren en mengt de informatie die van hen komt om het luchtbeeld voor het Lapid-systeem op te bouwen.


Er is ook een "Kern" -systeem Or ", dat verantwoordelijk is voor real-time communicatie tussen verschillende krachten in de strijdmacht, bijvoorbeeld tussen controle-elementen op de grond en de vliegtuigbemanningen in de vliegtuigen. Dit zijn infrastructurele systemen in de strijdmacht, die op elk moment en altijd storingsvrij moeten werken. De werking van deze systemen en meer zonder storingen in realtime staat bovenaan en in de eerste plaats op de schouders van de mensen van de Mahan-eenheid,


Foto IAF


De mensen die ervoor zorgen dat er geen bugs zijn

De eenheid bestaat voornamelijk uit afgestudeerden in computerwetenschappen, software engineering, elektrotechniek en wiskunde, afgestudeerden van de programmeercursus van de MRAM-eenheid (centrum voor computer- en informatiesystemen), softwaretesters en communicatietechnici. Luitenant-kolonel Lior, de hoofdingenieur van de MHAN.


De technische processen binnen de eenheid, die daarnaast een kenniscentrum is voor de wereld van lucht- en ballistische beelden, zegt dat de eenheid speciale hartteams heeft: "De hartteams houden zich bezig met complexe algoritmen en de mensen erin zijn zeer slimme mensen die positief opvallen. Ze doen hier geavanceerd onderzoekswerk en er wordt zeer unieke kennis van hen verlangd ondersteund door zijn systeem.


Een van die drijfveren is het symbool van Ofek, de planner en verantwoordelijke voor het Blue Torch-systeem. Hij zegt: "Als er een noodgeval is, zitten we dag en nacht dicht bij de computer. Toen ik eenmaal aan het rijden was, en pas toen ik 's ochtends opstond en de mediaberichten zag, realiseerde ik me dat de luchtmacht had aangevallen die nacht. Soms besef je pas op die momenten hoe belangrijk het is. Als het systeem niet werkte, nee. Er was een operatie", onthult hij. Het klinkt misschien dramatisch, maar in werkelijkheid is de orde van grootte van belang enorm.


De eenheid doet denken aan de hightechwereld - mensen werken er flexibel, adopteren voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelen nieuwe ontwikkelingen, en het heeft ook een verschil. "Meestal ontwikkelen we de volgende mogelijkheden en de volgende versies van onze systemen, en toch is de belangrijkste taak het ondersteunen van het operationele systeem. Op elk moment is er een schijf beschikbaar.


Dus elk programma heeft eigenlijk drie versies die het ondersteunt - de operationele versie, de versie die zich in de test- en implementatiefase bevindt, en de volgende versie die hij aan het ontwikkelen is," introduceert luitenant-kolonel Roni. "De meeste taken in de eenheid zijn ontwikkelingstaken. De leden van de eenheid arriveren en werken aan hun taken, snel en dynamisch werk.


Elke ochtend komen de teams bij elkaar en praat iedereen over hun taken, wat ze gisteren hebben gedaan, wat ze vandaag gaan doen en wat hen in de weg kan staan, om synchronisatie, delen en probleemoplossing te creëren. Met het einde van de ontwikkeling gaan we naar een fase van rigoureus testen. Vanwege de aard van onze systemen duurt het versieverificatieproces erg lang en omvat het uitgebreide tests in verschillende rondes, waaronder installatie in de operationele omgeving,


Foto IAF


"Als we nadenken over wat we hier doen, zijn we vervuld van trots"

De verantwoordelijkheid in de eenheid is goed voelbaar. Luitenant-kolonel Lior legt uit: "Al onze systemen zijn kritiek. Deze kennis vergezelt ons bij elk probleem dat we hier oplossen, bij al onze wensen om iets te verbeteren, we denken altijd na over hoe het zal werken in geval van storing, wat er zal gebeuren als het systeem uitvalt, en dit maakt het werk hier erg uitdagend en interessant. "


Dus wat voor soort mensen passen in zo'n eenheid? "Wat voor mij belangrijk is aan mensen, is hun houding ten opzichte van het beroep. Dit zijn mensen die houden van de wereld van software, die gemotiveerd zijn om waarde te geven en te creëren. Als ze eenmaal die passie hebben, overtreft het voor mij de droge parameters van hun cijfers en de instelling waar ze hebben gestudeerd. Als mensen komen met de wens om bij te dragen aan het succes van de luchtmacht, is dit wat mij betreft voorwaarde nummer één", zegt luitenant-kolonel Lior.


Foto IAF


Roni concludeert: "Dit is een geweldige eenheid. Het is verbazingwekkend dat zulke jonge mensen te maken hebben met zulke kritieke systemen, systemen die één voor één cruciaal zijn voor de veiligheid van het land. Er is hier een nationaal belang en het is een waar genoegen om maak er deel van uit. Aan het einde van de dag, als wij, de mensen van de eenheid, nadenken over wat we hier doen, zijn we vervuld van trots."


74 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page