top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Addionics onthult 's werelds eerste pilootlijn voor productie van 3D-elektroden voor EV-batterijen


Foto via Addionics


Addionics, een Israëlische start-up op het gebied van batterijtechnologie, lanceert een nieuwe ultramoderne proeflijn voor de productie van zijn geavanceerde Smart 3D Electrodes voor batterijen van elektrische voertuigen.


Met de steun van de partners van Addionics zal het bedrijf zijn technologische ontwikkelingen uitbreiden, voornamelijk voor de auto-industrie, waaronder wereldwijd toonaangevende autofabrikanten en tier 1-leveranciers.


De nieuwe locatie, ingehuldigd in februari 2023, beslaat meer dan 1.500 vierkante meter en zal dienen als het hoofdkantoor van het bedrijf naast de locaties in de VS, het VK en Duitsland.


Het omvat kantoorruimte voor meer dan 50 werknemers, geavanceerde laboratoria en een proeflijn die is gericht op het versnellen van de ontwikkeling en productie van zijn chemie-agnostische Smart 3D Electrodes™-technologie, die wordt gebruikt om alle belangrijke prestatiestatistieken voor batterijen te verbeteren, waaronder energiedichtheid, vermogen, veiligheid en verlenging van de levensduur - allemaal zonder hogere kosten.


Het bedrijf werkt al samen met internationale topbedrijven om zijn product te integreren om te voldoen aan de steeds stijgende wereldwijde vraag naar batterijen, aangedreven door de groeiende EV-markt. De nieuwe faciliteit heeft een capaciteit om tot 10 kWh te produceren en zal tegen het einde van 2024 toenemen tot ongeveer 100 kWh. Addionics verwacht in 2025 een productiecapaciteit van 1 GWh te bereiken.


Addionics, onlangs door Bloomberg New Energy Finance (BNEF) geselecteerd als een pionier voor 2022 vanwege het potentieel van zijn technologie om de wereldwijde decarbonisatie te versnellen en de klimaatverandering een halt toe te roepen, heeft een geavanceerd 3D-ontwerp voor elektroden geïnnoveerd dat compatibel is met elke batterijchemie, bestaande of opkomende.


De 3D-structuur leidt tot verbeteringen in de belangrijkste prestatiestatistieken van de batterij. De gepatenteerde core IP van Addionics is een kosteneffectief en schaalbaar elektrodefabricageproces van batterijkwaliteit, dat de kosten aanzienlijk verlaagt. De op AI gebaseerde drop-in-technologie van het bedrijf is ontworpen voor productie en kan naadloos worden geïntegreerd in elke bestaande assemblagelijn, waardoor batterijfabrikanten de productiekosten kunnen verlagen en de productiecapaciteit kunnen vergroten.Dr. Moshiel Biton, medeoprichter en CEO van Addionics, zegt: “De lancering van onze faciliteit is een belangrijke mijlpaal in het commercialiseren van de technologie van Addionics en het uitbreiden van ons aanbod aan onze wereldwijde klanten en partners. Samen met onze investeerders en strategische partners is Addionics op weg naar massaproductie, wat de EV-revolutie zal versnellen en de wereldwijde inspanningen voor decarbonisatie zal bevorderen. "Bedrijven hebben geprobeerd om 3D-elektrode-architectuur te integreren, maar beschikten niet over de technologie. De commercialisering van Silicium-, Solid-State- en geavanceerde Li-Ion-technologieën zal aanzienlijk worden versneld door de toepassing van slimmere ontwerpen. Door Smart 3D Electrodes™. Met onze roman productieproces, staan ​​we deze overgang toe".

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page