top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Advies wegens toenemend antisemitisme: "reis niet naar het buitenland" en andere waarschuwingen


Foto EL AL


Gezamenlijke verklaring van de Nationale Veiligheidsraad in het kabinet van de premier en het ministerie van Buitenlandse Zaken van vrijdag 3 november 2023.


Gezien de toename van antisemitische en gewelddadige incidenten tegen Israëliërs en Joden over de hele wereld, roepen de Nationale Veiligheidsraad (NSC) en het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MFA) het publiek op om extra voorzichtig te zijn in het buitenland.


1. In de afgelopen weken, sinds de start van Operatie ‘Swords of Iron’, hebben de NSC en de MFA een aanzienlijke toename van antisemitisme en anti-Israëlophitsing vastgesteld, naast levensbedreigende gewelddadige aanvallen op Israëli’s en Joden over de hele wereld.


2. Dergelijke incidenten komen in veel landen over de hele wereld voor, inclusief de landen waarvoor geen terrorisme gerelateerde reiswaarschuwingen zijn afgegeven.


3. Joodse gemeenschappen, religieuze en gemeenschapsinstellingen (synagogen, Chabad-centra, koosjere restaurants en Israëlische bedrijven), Israëlische delegaties en luchthavens met vluchten van en naar Israël zijn belangrijke doelwitten voor protesten en aanvallen door antisemitische groeperingen.


4. Gezien de omvang hiervan beveelt de NSC aan om de noodzaak van buitenlandse reizen opnieuw te beoordelen.

De NSC roept Israëliërs die naar het buitenland reizen, naar welke bestemming dan ook, ook op om zich te houden aan het aanbevolen gedrag voor Israëliërs in het buitenland (de aanbevelingen staan ​​gedetailleerd op de NSC-website).


Dit bevat:

A. Het uitstellen van reizen naar landen waarvoor reiswaarschuwingen zijn afgegeven, en met name de Arabische landen en landen in het Midden-Oosten, de Noord-Kaukasus en landen die grenzen aan Iran.


B. Controleren of er op uw bestemming anti-Israëlprotesten en geweld hebben plaatsgevonden, ook in landen waarvoor geen reiswaarschuwingen zijn afgegeven.


C. Het openlijk tonen van Israëlische en Joodse symbolen en kenmerken vermijden.


D. Het bij de hand hebben van de telefoonnummers van de hulpdiensten (veiligheid en medische zorg) en de Israëlische ambassade, als die er is.


e. Wegblijven van protesten en demonstraties.


F. Alert blijven in het buitenland en op de hoogte zijn van wat er om je heen gebeurt.


G. Afzien van het bespreken van uw dienst bij de Israëlische veiligheidstroepen, inclusief uw IDF-dienst, met vreemden.


970 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page