top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Afgelopen nacht 11 terreurverdachten aangehouden en instellingen van terreurorganisaties gesloten


Screenshot IDF-video


De afgelopen nacht voerden IDF, ISA de Israëlische grenspolitie antiterreuractiviteiten uit op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder de steden Aqabat Jabr, Faqqua, Dayr al-Ghusun, Bayt Liqya en in het Dheisha-kamp.


IDF-soldaten en de Israëlische grenspolitie zijn 's nachts actief geweest om instellingen te sluiten die worden gebruikt door de terroristische organisatie Volksfront voor de Bevrijding van Palestina.


De soldaten sloten zeven instellingen en namen eigendommen van de terroristische organisatie in beslag.


Tijdens de antiterreuractiviteit werden stenen en molotovcocktails naar de soldaten geslingerd die reageerden met middelen om de rellen te verspreiden.


Daarnaast voerden IDF-soldaten terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in de steden Jaba' en Arraba om twee gezochte verdachten te arresteren. Tijdens de activiteit in de stad Jaba' werden IED's naar de soldaten geslingerd en werden in de omgeving schoten gehoord.


Tegelijkertijd voerden de soldaten terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in de steden Dura en Bayt Awa om drie extra verdachten te arresteren.Bovendien voerden de soldaten terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in de stad Qalqilya om twee extra gezochte verdachten te arresteren. Tijdens de activiteit ontstond er een gewelddadige rel waarbij tientallen Palestijnen stenen en vuurwerk naar de soldaten gooiden, die reageerden met oproerverstrooiingsmiddelen.


Bovendien opereerden IDF-soldaten en de Israëlische politie om de toegang van aanbidders tot het graf van Jozef in de stad Nablus te beveiligen. Tijdens de activiteit schoten de soldaten op gewapende verdachten die op hen schoten. Er werden treffers vastgesteld en volgens Palestijnse media zou een Palestijnse teener zijn omgekomen.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


In totaal zijn elf verdachten aangehouden.


De verdachten zijn voor verdere behandeling overgedragen aan veiligheidstroepen.
69 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page