top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Afgelopen nacht 13 terreurverdachten opgepakt en wapens in beslag genomen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Ook de afgelopen nacht voerden IDF, ISA en Israëlische grenspolitie activiteiten uit op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder in de steden Silwad, Al-Mughayyir, Al-Mazra'a ash-Sharqiya, Ni'lin, Jabal Al- Mawaleh en Rantis.


Tijdens antiterreur activiteiten in de stad Hebron hebben de soldaten vier personen aangehouden die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten van Hamas, waaronder agenten die voor de handelsmaatschappij 'Allazil' werkten. Dit maakt deel uit van de gezamenlijke inspanning van de IDF en ISA om de bolwerken van Hamas in Judea en Samaria aan te vallen.


Ook werden tijdens de activiteit in het Qalandiya kamp twee illegale wapens en granaten gevonden. Tijdens de activiteit gooiden Palestijnen stenen naar IDF-soldaten, die reageerden met middelen om de rellen te verspreiden.


Bovendien opereerden de soldaten in het Dheisha kamp en arresteerden ze twee personen die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Tijdens de activiteit gooiden Palestijnen stenen, explosieven en molotovcocktails naar IDF-soldaten. De soldaten reageerden met oproerverstrooiingsmiddelen en scherp vuur. Er werden treffers vastgesteld.


Bovendien werden tijdens de antiterreur activiteiten in het Nur Shams kamp schoten gehoord in het gebied en ontstond er een gewelddadige rel. Tijdens de rellen gooiden Palestijnen stenen, explosieven en vuurwerk naar de soldaten, die reageerden met oproerverstrooiingsmiddelen.


Ook ontstond er tijdens de contraterrorisme-activiteit in de stad Nablus een gewelddadige rel, waarbij stenen en explosieven naar de soldaten werden geslingerd. De soldaten reageerden met middelen om de rellen te verspreiden.


In totaal zijn 13 personen die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten 's nachts aangehouden. Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


De verdachten en de in beslag genomen wapens zijn voor verdere verwerking overgedragen aan de veiligheidsdiensten.41 weergaven0 opmerkingen
bottom of page