top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Afgelopen nacht heeft de IDF 17 terreurverdachten aangehouden en wapens in beslag genomen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


In het kader van operatie 'Breaking the Wave' hebben IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie antiterreuractiviteiten uitgevoerd op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder in de steden Silwad, Kadum, Wadi Siman, Sarta en Mas-ha.


IDF-soldaten opereerden in het Jalazone kamp. De soldaten hielden vier terreurverdachten aan en namen wapens in beslag. Tijdens de activiteit ontstond er een gewelddadige rel waarbij relschoppers stenen naar de soldaten gooiden. De soldaten reageerden met middelen om de rellen te verspreiden.


Daarnaast hebben IDF-soldaten die actief waren in het Dheisha kamp drie personen aangehouden die verdacht werden van betrokkenheid bij terreuractiviteiten.


Tegelijkertijd opereerden IDF-soldaten en de Israëlische grenspolitie in de stad Jenin en arresteerden drie extra verdachten. Tijdens de activiteit openden gewapende aanvallers het vuur op Israëlische troepen vanuit een passerend voertuig.


Bovendien arresteerden IDF-soldaten die in An-Nassariya opereerden een persoon die verdacht werd van betrokkenheid bij terreuractiviteiten en namen een jachtgeweer, een "Carlo"-machinepistool en munitie in beslag.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


In totaal zijn 17 personen die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten 's nachts aangehouden. De verdachten zijn voor verdere behandeling overgedragen aan veiligheidstroepen.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page