top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Afgelopen nacht heeft de IDF 20 terreurverdachten aangehouden en wapens in beslag genomen


Foto via IDF-woordvoerderseenheid


Ook de afgelopen nacht voerden IDF, ISA en Israëlische grenspolitie activiteiten uit op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder in de steden Bayt Furik, Bayt Amra, Anda, Khirbat Karme, Kaubar, Sudra, Al-Ram en het Balata Kamp.


Tijdens antiterreuractiviteiten in de stad Tuqu' hebben IDF-soldaten zes personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten.


Daarnaast hebben de veiligheidstroepen in de steden Qabatiya en Bir al Basha twee personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Tijdens de activiteit gooiden een aantal verdachten stenen naar de veiligheidstroepen, die terug reageerden met het schieten van .22 kaliber patronen. Er werden treffers vastgesteld.


De veiligheidstroepen hebben een extra verdachte aangehouden tijdens antiterreuractiviteiten in de stad Mizra Nuban. De troepen namen ook illegale wapens in beslag.


IDF-soldaten waren ook actief in het Jalazone kamp om drie terreurverdachten te arresteren. Tijdens de activiteit ontstond er een gewelddadige rel waarbij relschoppers stenen naar de soldaten gooiden.


De veiligheidstroepen opereerden ook in de stad Tubas en hielden een extra terreurverdachte aan.


Een totaal van 20 personen die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten werden 's nachts aangehouden. Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


De verdachten en de in beslag genomen wapens zijn voor verdere verwerking overgedragen aan de veiligheidsdiensten.


50 weergaven0 opmerkingen
bottom of page