top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Afgelopen nacht heeft de IDF het ondergrondse tunnel netwerk van Hamas aangevallen (VIDEO)


Screenshot IDF video


Ongeveer 160 vliegtuigen voerden gedurende afgelopen nacht een massale aanval uit op een netwerk van tunnels van de terreurgroep Hamas onder de noordelijke Gazastrook. Dit was de grootste Israëlische aanval sinds het uitbreken van de gevechten eerder deze week, zei het leger vrijdag.Volgens de Israel Defense Forces werden tijdens deze luchtcampagne, die bijna 40 minuten duurde, ongeveer 450 raketten gedropt op 150 doelen in het noorden van Gaza, met name rond de stad Beit Lahiya.


Het leger zei dat het nog bezig was met het bepalen van de omvang van de schade aan de ondergrondse infrastructuur, waarvan IDF-woordvoerder Hidai Zilberman aan verslaggevers vertelde dat die een "strategische aanwinst" waren voor Hamas.


Tegelijkertijd voerden voerden Israëlische tanks, artillerie en infanteristen aan de grens met Gaza begeleidende spervuren uit op Hamas doelen en Hamas terroristen - met name anti-tank geleide raketten en raketlanceringsteams - die tijdens de aanval probeerden om aanvallen uit te voeren op Israëlische doelen.


In totaal werden tijdens deze aanvallen ongeveer 500 artilleriegranaten afgevuurd samen met 50 tankgranaten. Palestijnen in Gaza meldden dat de Israëlische aanval meer dan een uur duurde en een aantal slachtoffers veroorzaakte, hoewel een exacte telling niet onmiddellijk beschikbaar was.


Na de Israëlische aanval lanceerde Hamas meerdere golven van raketaanvallen op het zuiden en midden van Israël, waarbij in totaal meer dan 160 raketten werden afgevuurd op de steden Ashkelon, Ashdod, Beersheba, Yavne en vele omliggende gemeenschappen, waarbij ten minste twee mensen gewond raakten en een vrouw van 50 jaar omkwam toen ze op weg naar de schuilkelder was.


260 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page