top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Afgelopen nacht zijn opnieuw 9 terreurverdachten door de IDF aangehouden


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Ook in de afgelopen nacht voerden IDF, ISA en Israëlische grenspolitie activiteiten uit ter voorkoming van nieuwe terreuraanslagen, op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder in de steden al Fawar, Bayt Ula, Anata, Bani Zeid al-Sharqiya, Khirbat 'Abu Falah, Deir Nidham en Dayr Ibzi'.


IDF-soldaten die in het gebied van Jenin opereerden, hebben daar twee terreurverdachten aangehouden. Tegelijkertijd opereerden de Israëlische grenspolitie in de stad Adna en hielden twee extra verdachten aan.


Daarnaast opereerden IDF-soldaten in de stad Jericho en in het Al Fara kamp. De soldaten hielden daar drie terreurverdachten aan en namen illegale wapens in beslag. Tijdens de activiteit ontstond er een gewelddadige rel waarbij relschoppers op de soldaten schoten en explosieven naar hen gooiden. De soldaten reageerden met oproerverstrooiingsmiddelen en scherp vuur.


Een aantal verdachten gooiden molotovcocktails tijdens activiteiten van de IDF in Beit El. IDF-reservesoldaten die in het gebied opereerden, reageerden met scherp vuur. Er werden treffers vastgesteld.


In totaal zijn negen personen die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten 's nachts aangehouden. De verdachten en in beslag genomen wapens zijn voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidstroepen.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.
30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page