top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Afgelopen uren 8 militairen gesneuveld, brengt het totaal dit weekend op 13

(Vanaf linksboven met de klok mee) Staf.-Sgt. David Bogdanovskyi, staf.-Sgt. Gal Hershko, Staf.-Sgt. Itamar Shemen, Meester-Sgt. (res.) Eliyahu Meir Ohana, sergeant-eerste klas (res.) Elyassaf Shoshan, sergeant-eerste klas (res.) Ohad Ashur, Master-Sgt. (res.) Nadav Issachar Farhi en staf.-Sgt. Orel Basan. Foto IDF-woordvoerder


Nadat eerder de dood van vijf militairen bekend was gemaakt zijn er de afgelopen uren nog eens acht IDF militairen gesneuveld in de strijd in de Gazastrook, zo maakte de IDF-woordvoerder zondagochtend bekend.


Zij zijn:

Staf.-Sgt. David Bogdanovskyi, 19, uit Haifa, een soldaat in het Combat Engineering 603rd Battalion van de 7th Armoured Brigade; Staf.-Sgt. Orel Bashan, 20, uit Haifa, soldaat in het 603e bataljon; Staf.-Sgt. Gal Hershko, 20, uit Yiftah, een squadroncommandant in het 603e bataljon; en Staf.-Sgt. Itamar Shemen, 21, uit Lapid, een paramedicus in de 36e Divisie "Ga'ash" die vocht als onderdeel van het 77e Bataljon van de 7e Brigade, sneuvelde in de strijd in de zuidelijke Gazastrook .

De vier kwamen om nadat een antitankraket het voertuig waarin ze zaten, raakte. Twee andere soldaten raakten ernstig gewond bij de aanval.


Meester-Sgt. (res.) Nadav Issachar Farhi, 30, uit Herzliya, een hospik in het 7810 Bataljon van de 11e Brigade ; Meester-Sgt. (res.) Eliyahu Meir Ohana, 28, uit Haifa, soldaat in het 7810 Bataljon; Sgt.-First Class (res.) Elyassaf Shoshan, 23, uit Jeruzalem, soldaat in het 6646 Bataljon van de 646e Brigade; en Sgt.-First Class (res.) Ohad Ashur, 23, uit Kfar Yona, een soldaat in het 6646 Bataljon, sneuvelden in de strijd in de centrale Gazastrook.


Farhi en Ohana werden gedood door een explosief. Een andere reservesoldaat raakte ernstig gewond bij het incident. Shoshan en Ashur werden gedood door een explosief tijdens een vuurgevecht met terroristen en drie andere soldaten raakten ernstig gewond tijdens het vuurgevecht.


Moge zij rusten in vrede.

276 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page