top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Aftredend IDF commandant Westelijke Jordaanoever bekritiseert kolonistenleiders omdat ze het geweld niet in toom houden

Aftredend commandant MG Yehuda Fox. Foto IDF woordvoerder


MG Avi Bluth nam de positie van Commandant van het Centrale Commando op zich, ter vervanging van MG Yehuda Fox, die de positie de afgelopen drie jaar bekleedde en na 37 jaar dienst uit de IDF zal worden ontslagen.


De ceremonie van de uitwisseling van commandanten werd maandagavond gehouden op het hoofdkwartier van het Centrale Commando in het kamp "Nehemiah", geleid door de Chef van de Generale Staf, LTG Herzi Halevi, en met de deelname van leden van het Generale Staf Forum, hoofden van autoriteiten, families en andere genodigden.


Uit de woorden van de aftredende commandant van de centrale commandant, MG Yehuda Fox.

"Burgers van Israël moeten weten: de IDF heeft uitstekende mannelijke en vrouwelijke soldaten, mannelijke en vrouwelijke commandanten. Levendig en vol moed. De geestkracht van de soldaten van de 98e en 99e Divisies die al vele maanden in Gaza opereren, en op dit moment, evenals de soldaten van de Judea en Samaria Divisie, is hiervan een bewijs. Ik heb zoveel mogelijk gedaan om de inwoners van de staat Israël en de inwoners van het gebied te beschermen, ik nam elke steen en molotovcocktail die werd gegooid serieus en ik zag mezelf als verantwoordelijk voor elke persoon die gewond raakte aan lichaam en ziel, elke persoon die viel deed me pijn. Helaas heeft de afgelopen maanden en de afgelopen week nationalistische misdaad de kop opgestoken en onder het mom van de oorlog en de drang naar wraak heeft het chaos en angst gezaaid onder Palestijnse inwoners die geen bedreiging vormden. Helaas zagen de lokale leiders en de spirituele leiders de dreiging grotendeels niet zoals wij dat deden. Ze zijn geïntimideerd en vinden niet de kracht om openlijk naar buiten te komen en te handelen volgens de waarden van het jodendom die ze hun kinderen bijbrengen. Zelfs als de daders een minderheid vormen, sluiten degenen die zwijgen in het aangezicht van hun misdaden hen en hun daden niet uit van de algemene regel en introduceren daardoor kritiek op iedereen. Dit is in mijn ogen geen jodendom. Het is in ieder geval niet het jodendom waarmee ik ben opgegroeid in het huis van mijn ouders. Avi, ik wens je veel succes in je rol. Je komt hier met een rugzak vol waarden, professionaliteit en zeldzame bevelsvaardigheden. In veel opzichten kom je thuis, naar je eigen huis. Je bent je bewust van de omvang van de verantwoordelijkheid. Ik heb gezien hoe je ruggengraat op de proef werd gesteld en ik ben er zeker van en kalm dat overwegingen die niet ter zake doen, je niet van je pad zullen afleiden."


Uit de opmerkingen van de chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi.

Foto IDF woordvoerder


"Tijdens de 'Swords of Iron'-oorlog voerde het Centrale Commando onder uw bevel verhoogde activiteiten uit tegen Palestijns terrorisme, waaronder onder andere brede operaties tegen centra van terrorisme, arrestaties van gezochte personen, gerichte eliminaties en de vernietiging van wapens. Met een vastberadenheid die rede, oordeel en professionaliteit combineert, leidde u het commando, schouder aan schouder met de leiders van de gemeenschappen, terwijl u de waarde van menselijke waardigheid respecteerde en uitzonderlijke gevallen voorkwam die deze tegenspreken. Ik grijp deze gelegenheid aan, Yehuda, om u te bedanken; in naam van de IDF, in naam van de burgers van Israël, inclusief de geliefde inwoners van Judea en Samaria, de velen van hen, die het werk waarderen - dat van u en uw commando. En ook namens de minderheid bedankt. De minderheid die niet weet hoe dankbaar te zijn, die niet weet hoe te waarderen, die er vaak voor kiest om degenen te veroordelen die met publieke behoeften omgaan in geloof, geloof in ons recht om in veiligheid te leven. Een minderheid die er ongepast voor koos om jou, Yehuda, elke dag weer aan te vallen, ook al ben je niet gestopt met je voortdurende pogingen om jezelf te beschermen. Je handelde met een stabiel moreel kompas en volgens de letter van de wet, die sommigen willen buigen en anderen willen vergeten. Ik waardeer het echt dat je dit doet - de wervelkolom is een heel belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam. We zijn vastbesloten om alles te doen om de gijzelaars naar ons terug te sturen en de inwoners van het zuiden en het noorden in veiligheid, heropbouw en welvaart naar hun huizen te laten terugkeren. We zullen onvermoeibaar blijven handelen - met vastberadenheid en volharding, initiatief en samenhang. Dit is een oorlog om ons thuis en we zullen het winnen."


360 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page